back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κατατέθηκε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή

Διαβάστε επίσης

Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση και Ψηφιακός Μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ).

Με τη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση επιχειρείται η δημιουργία του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), ενώ ενοποιούνται όλοι οι ασφαλιστικοί φορείς απονομής σύνταξης και εφάπαξ παροχής. Στο πλαίσιο αυτό, όπως σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση επί του σχεδίου νόμου, για την ισορροπία του συστήματος και τον οργανωτικό και λειτουργικό του εξορθολογισμό, κρίνεται αναγκαία η ένταξη των δημοσίων λειτουργών, υπαλλήλων και στρατιωτικών, στο ενιαίο αυτό συνταξιοδοτικό σύστημα, ως ιδιαίτερης κατηγορίας ασφαλισμένων.

Σημειώνεται επίσης πως «σε γενικές γραμμές, η προτεινόμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση συνεπάγεται ένα ψηφιακό ασφαλιστικό σύστημα, στο οποίο τις βασικές συνιστώσες αποτελούν η κατανομή ανάμεσα στη συλλογική και ατομική ευθύνη, η ελευθερία, η ευελιξία, η ανταποδοτικότητα, η αλληλεγγύη και η κοινωνική δικαιοσύνη».

Με 24ωρη γενική απεργία αύριο απαντούν τα συνδικάτα. Δεν θα ισχύσει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας λόγω της 24ωρης απεργίας των ΜΜΜ. Ελεύθερη η μετακίνηση στις λεωφορειολωρίδες. Κανονικά θα κινηθούν προαστιακός σιδηρόδρομος και τρένα σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, τα νοσοκομεία και τις τράπεζες.

Τρίωρη στάση εργασίας των δημοσιογράφων από τις 12:00 το μεσημέρι με 3 μετά το μεσημέρι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα