back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κατάθεση προστατευόμενων μαρτύρων χωρίς κουκούλα αποφάσισε η Προανακριτική

Διαβάστε επίσης

Να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες χωρίς αλλοιωμένα χαρακτηριστικά, αποφάσισε η Προανακριτική Επιτροπή, μετά από ψηφοφορία στην οποία συμφώνησαν όλα τα κόμματα, πλην του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε φυσική παρουσία των μαρτύρων χωρίς καλυμμένα χαρακτηριστικά και απόρριψη των ενστάσεων των μαρτύρων,  υποστηρίζοντας πως ο Εισαγγελέας εξέτασε τους μάρτυρες «δια ζώσης χωρίς προστατευμένα χαρακτηριστικά». Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής ο νόμος για την προστασία των μαρτύρων είναι για να προστατεύονται από τον υπόκοσμο και το οργανωμένο έγκλημα και όχι από τους βουλευτές. Με τη «γαλάζια» πρόταση συμφώνησε το ΚΙΝΑΛ.

«Δεν θα ρίξουμε τους μάρτυρες στα σκυλιά. Η ΓΑΔΑ είναι σαφής για τον τρόπο εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων. Η απόπειρα να εξετασθούν οι μάρτυρες χωρίς καλυμμένα χαρακτηριστικά προσβάλλει το νομικό κόσμο της χώρας», είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας.

«Είμαστε κατά του νόμου και της διαδικασίας όσοι λένε αλήθεια δεν χρειάζονται κουκούλα. Δεν συμμετέχουμε χωρίς η διαδικασία εξέτασης των μαρτύρων να είναι με ονόματα και δια ζώσης», είπε ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ.

Στέλλα Παπαπμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα