back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κόμμα για τα ζώα: η φωνή όσων δεν έχουν φωνή

Διαβάστε επίσης

Φιλοζωικό, πολιτικό κόμμα αποκτά η χώρα μας

Το 13ο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αποκτά Κόμμα για τα Ζώα γίνεται η Ελλάδα μετά από τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ισπανία, το Βέλγιο, την Πορτογαλία, την Κύπρο, τη Γαλλία την Ιταλία, τη Σουηδία, τη Φιλανδία, τη Δανία και την Ιρλανδία.

Τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, μια ομάδα φιλόζωων κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο τις υπογραφές υποστήριξης μερικών εκατοντάδων πολιτών και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να ιδρυθεί και στην Ελλάδα κόμμα της Πολιτικής Φιλοζωίας.

Ως εκπρόσωποι του νέου Κόμματος για τα Ζώα είναι οι: Χριστίνα Παπή, Γκιζέλα Μαγκλή, Μαρία-Αστραδενή Σκούρτα, Δημήτρης Μαύρος, Βαγγέλης Μήτρου και Νταϊάνα Φακιόλα. 

«Στην εποχή μας ο άνθρωπος υπερθερμαίνει τη γη και εξαφανίζει ζώα και φυτά όσο ποτέ», δηλώνει στον Αθήνα 9.84, η Γκιζέλα Μαγκλή ακτιβίστρια των Anonymous for the Voiceless και μέλος του κόμματος. «Ξοδεύουμε διπλάσιους φυσικούς πόρους από όσο μας προσφέρει η φύση. Είμαστε υποχρεωμένοι να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο που σκεφτόμαστε, που ζούμε, που πολιτευόμαστε. Τα δικαιώματα όλων των ζώων βρίσκονται στο κέντρο αυτής της αλλαγής. Η κλιματική κρίση, η μαζική εξαφάνιση των ζώων, η εξάντληση στων φυσικών πόρων οφείλονται όλο και περισσότερο στο πως φερόμαστε στα μη ανθρώπινα ζώα, ιδίως στη βιομηχανική κτηνοτροφία και σε ότι αφορά στην εξαφάνιση της άγριας ζωής. Όσο πιο ελεύθερα ζουν  τα ζώα τόσο πιο υγιής θα είναι η φύση και μόνο σε υγιή πλανήτη μπορούμε να ζούμε οι άνθρωποι με ειρήνη ελευθερία και ευημερία».

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα