back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Πέθανε ο «ήρωας του Μονάχου» Χάρι Γκρεγκ

Διαβάστε επίσης

Απεβίωσε ο πρώην τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Βόρειας Ιρλανδίας και ήρωας του Μονάχου, Χάρι Γκρέγκ σε ηλικία 87 ετών.

Ο πρώην τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Βόρειας Ιρλανδίας Χάρι Γκρέγκ, o οποίος αναφέρθηκε ως ήρωας στην αεροπορική τραγωδία του Μονάχου το 1958, πέθανε σε ηλικία 87 ετών, όπως αναφέρει το BBC. Ο Γκρεγκ διέσωσε με θάρρος συμπαίκτες και άλλους επιβάτες μετά από το αεροπορικό δυστύχημα στο οποίο σκοτώθηκαν 23 άνθρωποι.

Image result for harry gregg

Σύμφωνα με μάρτυρες ο Κρεγκ είχε τις αισθήσεις του από την πρώτη στιγμή και είχε αρχίσει να τραβάει κορμιά συμπαικτών και άλλων στελεχών της ομάδας που επέβαιναν στο αεροπλάνο γλιτώνοντάς τους από τον θάνατο. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο σερ Ματ Μπάσμπι στον οποίο προσέφερε και τις πρώτες βοήθειες.

Image result for harry gregg

Το φιλανθρωπικό Ίδρυμα Harry Gregg του πρώην τερματοφύλακα ανακοίνωσε ότι πέθανε στο νοσοκομείο του Causeway στο Κόλερεϊν:

«Ο Χάρι πέθανε ειρηνικά στο νοσοκομείο έχοντας γύρω του την αγαπημένη του οικογένεια. Η οικογένεια του Γκρεγκ θα ήθελε να ευχαριστήσει το ιατρικό προσωπικό του Causeway Hospital για την υπέροχη αφοσίωσή του στον Χάρι κατά τις τελευταίες εβδομάδες του. Για όλους όσους έχουν επικοινωνήσει, επισκέπτονται ή στέλνουν ευχές θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την αγάπη και το σεβασμό που δείχνεται στο Χάρι και την οικογένεια. Λεπτομέρειες σχετικά με την ταφή του θα εκδοθούν τις επόμενες ημέρες και θα ζητούσαμε την τήρηση της ιδιωτικής ζωής της οικογένειας σε αυτή τη δύσκολη εποχή. Ποτέ να μην ξεχάσουμε!»

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα