back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στο ΣτΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθη – Ζητούν να ακυρωθεί η ανάκληση συμμετοχής τους στο Πρωτάθλημα

Διαβάστε επίσης

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν τη Δευτέρα οι ομάδες του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης. Και οι δύο ομάδες ζητούν με τις προσφυγές τους ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου να ακυρωθεί η απόφαση ανάκλησης πιστοποιητικού του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, δηλαδή ζητούν να ακυρωθεί η ανάκληση συμμετοχής τους στο Πρωτάθλημα.

Επιπλέον, η ομάδα της Ξάνθης ζητεί να ακυρωθεί η απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με την οποία αντικαταστάθηκαν δυο μέλη και ο πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και επιβλήθηκαν πρόστιμα και στις δύο ομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νόμιμοι εκπρόσωποι των δύο ομάδων εκτός από τις αιτήσεις ακύρωσης των επίμαχων αποφάσεων , ζητούν και την έκδοση προσωρινής διαταγής, από τους προέδρους του Δ΄ και Γ΄ Τμήματος του ΣτΕ, ενώπιον των οποίων κατέθεσαν και αίτηση αναστολής.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με απόφασή της κατά πλειοψηφία (3-2) αποφάσισε την ανάκληση πιστοποιητικού του ΠΑΟΚ για πολυιδιοκτησία και της Ξάνθης για το μετοχολόγιό της.

Οι δύο ομάδες , σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλούνται ότι από τις προσβαλλόμενες υπουργικές αποφάσεις θα υποστούν ανεπανόρθωτη βλάβη και δυσχερώς επανορθώσιμη ηθική, οικονομική και ποδοσφαιρική βλάβη.

Υποστηρίζουν μάλιστα, ότι επέρχεται βάναυση και ανεπανόρθωτη βλάβη στην φερεγγυότητα των ποδοσφαιρικών εταιρειών και των μετόχων τους, οι οποίοι φέρονται να χρησιμοποιούν παρένθετα πρόσωπα, προκειμένου να καταστρατηγήσουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς των αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών.

Τέλος, υποστηρίζουν ότι θα υποστούν τεράστια οικονομική ζημιά πολλών εκατομμυρίων ευρώ, λόγω απώλειας εσόδων από την πώληση εισιτηρίων, τηλεοπτικών δικαιωμάτων, κ.λπ.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα