back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συμψηφισμοί επιστροφών φόρου με ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία, δήμους, πολεοδομίες

Διαβάστε επίσης

Σε συμψηφισμούς επιστροφών φόρου εισοδήματος που λαμβάνουν χιλιάδες φορολογούμενοι με τις ληξιπρόθεσμες  οφειλές τους σε ασφαλιστικά ταμεία(εισφορές), δήμους (τέλη), πολεοδομίες (πρόστιμα) κλπ σχεδιάζει να  προχωρήσει  το υπουργείο Οικονομικών.
Στόχος είναι  να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα και παράλληλα να τακτοποιούνται οι οικονομικές εκκρεμότητες που έχουν αρκετοί φορολογούμενοι με διάφορους φορείς του δημοσίου.
Μέχρι σήμερα οι συμψηφισμοί επιστροφών φόρου εισοδήματος εφαρμόζονται από την ΑΑΔΕ για ληξιπρόθεσμα χρέη φορολογουμένων στην εφορία  και όχι σε άλλους φορείς του δημοσίου.
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών όλοι οι φορολογούμενοι που έχουν λαμβάνειν  επιστροφή φόρου εισοδήματος θα ξεσκονίζονται από την ΑΑΔΕ για ενδεχόμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές τους σε ασφαλιστικά ταμεία,δήμους ,πολεοδομίες κλπ και εφόσον υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες θα γίνεται συμψηφισμός και η όποια πιστωτική διαφορά προκύπτει (εάν  προκύπτει) θα επιστρέφεται στον φορολογούμενο.

Το ζήτημα του συμψηφισμού επιστροφών φόρου εισοδήματος με τυχόν οφειλές και σε άλλους,εκτός εφορίας,φορείς του δημοσίου ,έχει λάβει την έγκριση των Ευρωπαϊκών θεσμών και ενδεχομένως να συμπεριληφθεί ως διάταξη στο σχέδιο νόμου για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων,αλκοολούχων ποτών και καπνικών προϊόντων που σύντομα θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.

Newroom Αθήνα 984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα