back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Υπό την επήρεια αλκοόλ το 10% των οδηγών στην Αττική – 12 συλλήψεις

Διαβάστε επίσης

Νέα ειδική εξόρμηση με τη διενέργεια αλκοτέστ σε εκατοντάδες οδηγούς πραγματοποίησε η Τροχαία στην Αττική τριήμερο 14-15-16 Φεβρουαρίου 2020 με το 10% των οδηγών να διαπιστώνεται ότι οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι (αλκοτέστ) σε 1.971 οδηγούς, σε δεκάδες σημεία του κεντρικού οδικού δικτύου της Αττικής και βεβαιώθηκαν 203 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος ενώ συνελήφθησαν 12 οδηγοί.

Από την ανάλυση των παραπάνω στοιχείων προκύπτει ότι το 10% των οδηγών που εκλέχθηκαν βρέθηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Όπως επισημαίνει η Τροχαία σε σχετική ανακοίνωση «η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος συνιστά αντικοινωνική συμπεριφορά και συγκαταλέγεται στις «επικίνδυνες» παραβάσεις που ευθύνονται για το μεγαλύτερο ποσοστό πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και μάλιστα θανατηφόρων».

Οι έλεγχοι των Υπηρεσιών Τροχαίας για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος συνεχίζονται ακατάπαυστα σε όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο του γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για τη δραστική μείωση των «επικίνδυνων» παραβάσεων και την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας.

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα