«Άφαντος» ο «Σαράφης» – Άπρακτοι αποχώρησαν οι βουλευτές από τη ΓΑΔΑ

0
162

Περισσότερες από τρεις ώρες, η αντιπροσωπεία της Προανακριτικής Επιτροπής ανέμενε στη ΓΑΔΑ τον προστατευόμενο μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης», ο οποίος δεν προσήλθε, διετάχθη ένταλμα βιαίας προσαγωγής, που δεν κατέστη εφικτό να εκτελεστεί.

Σύμφωνα με μέλη της προανακριτικής η αστυνομία θα συνεχίζει να αναζητά τον προστατευόμενα μάρτυρα.

Η επόμενη συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για αύριο στις 4 το απόγευμα με μάρτυρα την «Αικατερίνη Κελέση», η οποία αν επίσης δεν εμφανιστεί θα διαταχθεί εκ νέου βίαιη προσαγωγή.

«Η επιτροπή λειτούργησε όπως ορίζει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας» σχολίασε εκ μέρους της ΝΔ, ο Θάνος Πλεύρης, ενώ ο Βασίλης Κεγκέρογλου από το ΚΙΝΑΛ δήλωσε πως πλέον αποκαλύφθηκε ποιοι είναι οι προστάτες τους. Για παρωδία έκανε λόγο εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Νίκος Καραθανασόπουλος, ενώ από την Ελληνική Λύση ο Βασίλης Βιλιάρδος ανέφερε: «Είμαστε εναντίον αυτής της διαδικασίας. Συμμετέχουμε ως παρατηρητές».

Σε δηλώσεις του ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι η επιτροπή λειτούργησε όπως ορίζει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας».
Ο Βασίλης Κεγκέρογλου από το ΚΙΝΑΛ δήλωσε πως πλέον αποκαλύφθηκε ποιοι είναι οι προστάτες τους. Για παρωδία έκανε λόγο εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Νίκος Καραθανασόπουλος, ενώ από την Ελληνική Λύση ο Βασίλης Βιλιάρδος ανέφερε: «Είμαστε εναντίον αυτής της διαδικασίας. Συμμετέχουμε ως παρατηρητές».

Σφοδρή κριτική για τις εξελίξεις άσκησε από το fb ο Αλέξης Τσίπρας . Δεν θα αφήσουμε τον κ. Μητσοτάκη, για χάρη του κ. Σαμάρα, να οδηγήσει την Ελλάδα στις πιο αυταρχικές πρακτικές του ομοϊδεάτη τους, κ. Όρμπαν, τονίζει σε ανάρτησή του. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει θεσμική εκτροπή και προαναγγέλει προσφυγή για το θέμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στα όργανα της ΕΕ και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

«Βυθισμένος στα εσωκομματικά του προβλήματα, ο κ. Τσίπρας καταφεύγει όχι μόνο σε ύβρεις, αλλά και σε ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here