back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κόντρα στη Βουλή για την απεργία

Διαβάστε επίσης

Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, βρέθηκε στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Για υποκινούμενα συνδικάτα που ταλαιπωρούν με κυκλοφοριακό χάος τους Αθηναίους», έκανε λόγο ο Χρήστος Μπουκώρος από τη Νέα Δημοκρατία.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέκος Αυλωνίτης ανέφερε ότι διαφαίνεται πλέον η πρόθεση της πλειοψηφίας για περιορισμό των κινητοποιήσεων, σημειώνοντας πάντως, ότι «η καταστροφή της χώρας δεν προήλθε από κάποια πορεία ή συγκέντρωση εργαζομένων».

Η Ευαγγελία Λιακούλη από το Κίνημα Αλλαγής, κατηγόρησε τόσο τη ΝΔ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν ενδιαφέρονται για την ουσία αλλά ασχολούνται με το ποιός υποκινεί τις κινητοποιήσεις.

«Όση χολή και αν ρίξετε για τις απεργίες, ο αγώνας θα συνεχιστεί ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα», είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ο Γιάννης Δελής από το ΚΚΕ.

Ως το πιό ευτυχές περιστατικό των τελευταίων μηνών στη χώρα, χαρακτήρισε τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, έκανε λόγο για «κομματικές απεργίες που νέκρωσαν την Αθήνα», ενώ υποστήριξε ότι η κατάχρηση ενός δικαιώματος όπως αυτού της απεργίας, είναι τυρρανία. Κάλεσε δε, την κυβέρνηση να φέρει ένα σοβαρό νόμο που θα απαγορεύει το κλείσιμο των δρόμων από διαδηλώσεις.

Εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, τόνισε ότι το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τους εργαζομένους είναι αδιαμφισβήτητο και αυτή η παράταξη έχει αποδείξει ότι σέβεται το δικαίωμα της απεργίας. Αναφερόμενος στο νέο νομοθετικό πλαίσιο που προωθεί η κυβέρνηση, ο κ. Οικονόμου κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να δουν το θέμα του συνέρχεσθαι έξω από κομματικές αγκυλώσεις, όπως αρμόζει σε μια δημοκρατική ευρωπαϊκή πολιτεία.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα