Ο Τζεφ Μπέζος θα δώσει 10 δισ. δολάρια για την κλιματική αλλαγή

0
172

O ιδρυτής της Amazon και ιδιοκτήτης της Washington Post Τζεφ Μπέζος ανακοίνωσε χθες ότι θα δώσει 10 δις. δολάρια για την διάσωση του περιβάλλοντος της Γης, σχεδόν ένα μήνα μετά την αποκάλυψη ότι η Amazon απείλησε με απόλυση εργαζομένους, που μίλησαν για το ρόλο της εταιρείας στην κλιματική αλλαγή.

Το νέο Βezos Earth Fund θα αρχίσει να διανέμει το χρηματικό ποσό, που αντιστοιχεί περίπου στο 7,7% της περιουσίας του δισεκατομμυριούχου, το καλοκαίρι, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος με ανάρτησή του στο Instagram, λίγες μέρες μετά την αγορά πολυτελέστατης έπαυλης αξίας 165 εκατ. δολαρίων στο Μπέβερλι Χιλς. «Θέλω να συνεργαστώ με άλλους για την βελτίωση των γνωστών τρόπων και την εξερεύνηση νέων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής», ανέφερε ο Μπέζος.

«Αυτή η παγκόσμια πρωτοβουλία θα χρηματοδοτήσει επιστήμονες, ακτιβιστές, ΜΚΟ – όποια προσπάθεια προσφέρει μια πραγματική δυνατότητα, που θα βοηθήσει στη διατήρηση και την προστασία της Φύσης. Μπορούμε να σώσουμε τη Γη. Θα χρειαστεί συλλογική προσπάθεια από μεγάλες και μικρές εταιρείες, κράτη, παγκόσμιους οργανισμούς και άτομα».

Ο Μπέζος, που είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη με προσωπική καθαρή περιουσία περίπου 130 δισ. δολαρίων σύμφωνα με το Forbes, έχει συγκρουστεί στο παρελθόν με τον Ντόναλντ Τραμπ, που αρνείται τον ανθρώπινο ρόλο στην κλιματική αλλαγή, κυρίως μετά την απόφαση του Ρεπουμπλικανού προέδρου να αποσύρει τις ΗΠΑ από την Συμφωνία των Παρισίων για το κλίμα.

Newsroom Αθήνα 9,84

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here