back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Προανακριτική: Απορρίφθηκε το αίτημα Παπαγγελόπουλου – Δεν θα παραστεί στη ΓΑΔΑ ο ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης

Σε λίγη ώρα είναι προγραμματισμένη η κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» στην ΓΑΔΑ, ενώ στην προανακριτική επιτροπή που θα τον εξετάσει δεν θα μετάσχει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσω του εισηγητή του Σπύρου Λάππα, κατήγγειλε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα μετά την απόρριψη του αιτήματος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου να εξαιρεθεί ο Θάνος Πλεύρης από τις εργασίες της επιτροπής.

Όλα τα κόμματα πλην του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησαν στην απόρριψη του αιτήματος εξαίρεσης του Θανάση Πλεύρη. Σύμφωνα με τον συνήγορο του κ Παπαγγελόπουλου, Δημήτρη Τσοβόλα ο Θανάσης Πλεύρης θα έπρεπε να εξαιρεθεί καθώς ήταν δικηγόρος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην πρόσφατη δίκη εναντίον του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.

Από την πλευρά του, ο Θανάσης Πλεύρης σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε πως η υπόθεση εξαίρεσης του έχει ήδη κριθεί από την Προανακριτική Επιτροπή με συναίνεση μάλιστα του ΣΥΡΙΖΑ που μιλούσε για «ηθικό όχι όμως νομικό κώλυμα» συμμετοχής του. Για παρελκυστική πολιτική προκειμένου να μην καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες έκανε λόγο η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ.

Επιμένουμε στην εξέταση των μαρτύρων με τα ονοματεπώνυμα τους και τα πρόσωπα τους, υποστήριξε το ΚΚΕ.

Χαρίτσης: Ο Μητσοτάκης φέρει ακέραια την ευθύνη για την αντιθεσμική μεθόδευση της Προανακριτικής

Για «διαρκείς μεθοδεύσεις» και «καταστρατήγηση του νόμου για τους προστατευόμενους μάρτυρες», κατηγορεί τη Ν.Δ. ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέχεια της απόφασης της πλειοψηφίας στη χθεσινή Προανακριτική Επιτροπή της βουλής για τη Novartis.  

«Ο κ. Μητσοτάκης φέρει ακέραια την ευθύνη για την αντιθεσμική μεθόδευση σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και τα μέλη της Προανακριτικής που συνεχίζουν να λειτουργούν με εξόφθαλμες μεθοδεύσεις, ενδέχεται να έχουν ποινικές ευθύνες, οι οποίες δεν παραγράφονται». 

Στέλλα Παπαμιχαήλ – Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα