ΥΠΕΞ σε Τσαβούσογλου: «Στην Ελλάδα διαβιοί μόνο μουσουλμανική μειονότητα»

0
135
ΥΠΕΞ

«Στην Ελλάδα διαβιοί μια μόνο μειονότητα: η μουσουλμανική», επισήμαναν διπλωματικές πηγές απαντώντας στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Στην Ελλάδα -που είναι όχι μόνο ιστορικό λίκνο της δημοκρατίας αλλά και μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα- διαβιοί με όρους απόλυτης ισονομίας και ισοπολιτείας μια μόνο μειονότητα: η μουσουλμανική. Αρκεί μια απλή ανάγνωση της Συνθήκης της Λωζάννης για να το αντιληφθεί κανείς». Με τον τρόπο αυτό απαντούν διπλωματικές πηγές στην ανάρτηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος αντιδρώντας με καθυστέρηση μιας εβδομάδας στις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στις 10 Φεβρουαρίου στη Ροδόπη, υποστήριξε μέσω Twitter:

«Ο Πρόεδρος μιας χώρας που λέγεται ότι είναι το λίκνο της δημοκρατίας αποκάλεσε ξανά τη μουσουλμανική τουρκική μειονότητα ως ελληνική μουσουλμανική μειονότητα. Παρά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ό,τι κι αν λέτε η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης είναι τουρκική εδώ και αιώνες και τουρκική θα παραμείνει».

Αλεξάνδρα Βουδούρη

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here