back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Κίνα ετοιμάζεται να απελάσει 3 δημοσιογράφους της Wall Street Journal

Διαβάστε επίσης

Η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τετάρτη πως αναστέλλει τις διαπιστεύσεις τριών δημοσιογράφων της Wall Street Journal, δίνοντάς του προθεσμία πέντε ημερών να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Γκενγκ Σουάνγκ εξήγησε πως η απέλαση προκλήθηκε από ένα άρθρο γνώμης που δημοσιεύτηκε από τον αμερικανικό δημοσιογραφικό οργανισμό στις 3 Φεβρουαρίου κι έφερε τίτλο «Η Κίνα είναι ο πραγματικός ασθενής της Ασίας».

«Οι συντάκτες χρησιμοποίησαν έναν τέτοιο ρατσιστικό τίτλο, πυροδοτώντας την αγανάκτηση και καταδίκη από τον κινεζικό λαό και τη διεθνή κοινότητα. Δυστυχώς, αυτό που έως τώρα έχει κάνει η WSJ είναι τίποτα περισσότερο παρά να υπεκφεύγει και να αποφεύγει την ευθύνη. Δεν εξέδωσε επίσημη απολογία ούτε μας ενημέρωσε για το τι σκοπεύει να κάνει με τους εμπλεκόμενους δημοσιογράφους. Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε σήμερα πως οι δημοσιογραφικές διαπιστεύσεις των τριών δημοσιογράφων ανακακούνται», τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος. «Ο κινεζικός λαός δεν καλωσορίζει τα μέσα που δημοσιεύουν ρατσιστικές δηλώσεις και κάνουν κακόβουλες επιθέσεις στην Κίνα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πομπέο: Καταδικάζουμε τις απελάσεις

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο καταδίκασε την απόφαση της Κίνας να απελάσει τρεις δημοσιογράφους της Wall Street Journal, καλώντας το Πεκίνο να σεβαστεί την ελευθερία του Τύπου.

«Οι συνετές και υπεύθυνες χώρες κατανοούν ότι τα ελεύθερα μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν γεγονότα και εκφράζουν απόψεις. Η ενδεδειγμένη απάντηση είναι η παρουσίαση αντεπιχειρημάτων, όχι ο περιορισμός της ελευθερίας της έκφρασης», είπε ο Πομπέο σε ανακοίνωσή του.

Πηγή: AΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα