back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Πράσινο φως» στην ψηφιακή στρατηγική της ΕΕ

Διαβάστε επίσης

Το Κολλέγιο των Επιτρόπων ενέκρινε σήμερα τη Λευκή Βίβλο και την ψηφιακή στρατηγική που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως επεσήμανε σε δήλωσή της η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

«Η προσέγγισή μας θα είναι σταθερά ανθρωποκεντρική» δήλωσε επισημαίνοντας ότι η ΕΕ θα πρέπει να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα που διαθέτει στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και των ανοικτών δεδομένων. Στα επόμενα 10 χρόνια οι ετήσιες επενδύσεις στον τομέα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 20 δισ. ευρώ. Σήμερα το 25% των ρομπότ της βιομηχανίας παράγονται στην Ευρώπη, ενώ οι Ευρωπαίοι επιστήμονες έχουν το μεγαλύτερο αριθμό επιστημονικών δημοσιεύσεων.

Ωστόσο, η πλειοψηφία των δεδομένων δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ως στιγμής ούτε μια φορά. «Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ευρωπαϊκούς χώρους δεδομένους που όχι μόνο που θα αποθηκεύονται δεδομένα αλλά θα μπορούν και να χρησιμοποιηθούν» τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής, επισημαίνοντας ότι ο κλάδος της ψηφιακής τεχνολογίας έχει πανευρωπαϊκά δημιουργήσει 5.7 εκατ. θέσεις εργασίας και αναμένεται τα επόμενα χρόνια ο αριθμός αυτός να αυξηθεί σε 11 εκατ. ευρώ.

Η ψηφιακή πολιτική της ΕΕ, σύμφωνα με την κα. Φον Ντερ Λάιεν θα στηρίξει ευαίσθητους τομείς της καθημερινότητας όπως η Υγεία και παράλληλα θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων της Πράσινης Συμφωνίας.

Γιάννης Παπαγεωργίου

  • Ετικέτες
  • ΕΕ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα