back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σήμερα αποφασίζει η επιτροπή για τους προστατευόμενους μάρτυρες

Διαβάστε επίσης

Με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει μετά την άρνηση των προστατευόμενων μαρτύρων να καταθέσουν, συνεδριάζει σήμερα στις 10 το πρωί, η Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία της Επιτροπής ενδέχεται να ζητήσει να αρθεί το καθεστώς προστασίας για τους μάρτυρες με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση».

Μετά τα διαδικαστικά ζητήματα, η Επιτροπή έχει προγραμματίσει στη 1 μετά το μεσημέρι, να εξετάσει ως μάρτυρα τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Με δήλωσή του από τη ΓΑΔΑ , ο πρόεδρος της Προανακριτικής Ιωάννης Μπούγας, ανέφερε ότι «όσοι επιχειρούν να υπονομεύσουν ή να παρεμποδίσουν το έργο της Επιτροπής για την αναζήτησή της αλήθειας ,θα αποτύχουν». Επίσης, τόνισε ότι «η μη εμφάνιση των μαρτύρων, όχι απλώς δεν αποδυναμώνει, αλλά ενισχύει τις ενδείξεις για τα εγκλήματα που διερευνούμε».

Ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου, σχολιάζοντας τη μη προσέλευση των προστατευόμενων μαρτύρων, έκανε από τη ΓΑΔΑ, την ακόλουθη δήλωση: «Δεν εμφανίστηκαν και δεν ανευρέθησαν. Φαίνεται ότι έχουμε συστηματική και συντονισμένη δράση που δεν είναι άσχετη και ασύνδετη με πρωτοβουλίες από άλλα κέντρα. Είναι οι τελευταίοι σπασμοί ενός παραθεσμικού κυκλώματος που εκκολάφθηκε σε αρμούς δικαστικής εξουσίας με πολιτική σκοπιμότητα.´Ο,τι και να κάνουν, η ώρα να λογοδοτήσουν είναι κοντά».

Το ΚΚΕ δεν συμφώνησε με την έκδοση εντάλματος βίαιης προσαγωγής και ο εκπρόσωπός του στην Επιτροπή Νίκος Καραθανασόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η όλη διαδικασία εξελίσσεται σε ένα φιάσκο. Θεωρούμε ότι και η νέα έκδοση εντάλματος βίαιης προσαγωγής θα είναι ατελέσφορη και ζητάμε να αρθεί το καθεστώς προστασίας και ανωνυμίας των μαρτύρων για να προχωρήσει η διαδικασία και να μπει στην ουσία. Ο καθένας παίρνει την ευθύνη για την στάση που θα τηρήσει από εδώ και πέρα».

Την ίδια ώρα ο Φιλίστωρ Δεστεμπαστίδης επιτίθεται με δήλωση του στον Άδωνι Γεωργιάδη κατηγορώντας τον για στοχοποίηση του. «Τις τελευταίες ημέρες ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις-Σπυρίδων Γεωργιάδης με στοχοποιεί κατ’ επανάληψιν στις δημόσιες εμφανίσεις του. Είναι προφανές ότι βρίσκεται σε πανικό. Όλοι αντιλαμβανόμαστε τους λόγους. Κατέχοντας πολιτική και Κυβερνητική εξουσία παραληρεί και επιχειρεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα. Είμαι αποφασισμένος να αντιμετωπίσω τις χυδαιότητες μέχρι τέλους, χωρίς φόβο αλλά με πάθος για την αλήθεια».

Κατέθεσε η πρώην εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου

Εν τω  μεταξύ, μαραθώνια κατάθεση έδωσε η τέως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή, ο οποίος έρευνα τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση Novartis. Σύμφωνα με πληροφορίες η τέως εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου απάντησε σε όλους τους ισχυρισμούς του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή.

Τις επόμενες ημέρες μάλιστα η κατάθεση της θα σταλεί στην προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Δημήτρης Ράντος – Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα