back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Aντιπροσωπεία της προανακριτικής στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Διαβάστε επίσης

Από έντονους διαξιφισμούς μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για την εξέταση προστατευόμενων μαρτύρων, σημαδεύτηκαν οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Ραγκούσης από τον ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη ΝΔ για επιχείρηση εξόντωσης των προστατευόμενων μαρτύρων. «Διαπράττετε αυτές τις θεσμικές αθλιότητες με ένα και μοναδικό σκοπό να αποσοβήσετε ενδεχόμενη δίωξη του Άδωνι Γεωργιάδη, που θα συνεπάγεται κατάρρευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη», φέρεται να είπε ο κ. Ραγκούσης.

Για αναδίπλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των μαρτύρων μετά την κατακραυγή, έκαναν λόγο αρκετοί βουλευτές της ΝΔ.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία της Επιτροπής, δηλαδή ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής, πρότειναν την ανανέωση του αιτήματος επανεξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων και προς την κατεύθυνση αυτή αποφάσισαν να ενημερώσουν στις 2 μετά το μεσημέρι, τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, ζητώντας του η εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων να γίνει με τον τρόπο που έγινε από τον Εισαγγελέα Λάμπρο Σοφουλάκη.

Μάλιστα, ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης, άφησε να εννοηθεί ότι θα ζητηθεί από τον κ. Πλειώτα να κρίνει το καθεστώς της προστασίας μαρτύρων, ενώ θα του τεθεί υπόψη και η στάση της κ. Τουλουπάκη «γιατί με υπαιτιότητά της διέρρευσαν ονόματα μαρτύρων και γιατί καθυστέρησε να στείλει κρίσιμα έγγραφα στην Επιτροπή».

Το πάγιο αίτημα του κόμματός του να αρθεί το καθεστώς προστασίας για τους «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση», επανέλαβε ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα