back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πενιχρά τα αποτελέσματα του ελληνοτουρκικού διαλόγου για τα ΜΟΕ

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες μεταξύ της Ελληνικής και Τουρκικής αντιπροσωπείας, στο πλαίσιο του στρατιωτικού διαλόγου, για την επιλογή δραστηριοτήτων υλοποίησης Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκαν δραστηριότητες που περιλαμβάνουν ανταλλαγή επισκέψεων επιπέδου Διοικητών Σχηματισμών, ανταλλαγή άρθρων και συμμετοχή σε αθλητικές εκδηλώσεις. Οι επικεφαλής των δύο αντιπροσωπειών είχαν σύντομη συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο.

Οι συνομιλίες έγιναν, σε όχι ιδιαίτερα θερμό κλίμα εξαιτίας, της παραβατικής συμπεριφοράς των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στο Αιγαίο (παραβιάσεις εθνικού εναερίου χώρου, υπερπτήσεις, εικονικές αερομαχίες) και λόγω των δηλώσεων τούρκων κυβερνητικών αξιωματούχων. Ο στόχος της ελληνικής πλευράς ήταν να σεβαστεί η Τουρκία, τα ήδη υφιστάμενα ΜΟΕ, όπως η αποφυγή στρατιωτικών δραστηριοτήτων στο Αιγαίο κατά την τουριστική περίοδο και στις μεγάλες Θρησκευτικές γιορτές.

Ο στόχος της τουρκικής αντιπροσωπείας να συζητηθούν θέματα που άπτονται των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, όπως η αποστρατιωτικοποίηση 16 ελληνικών νησιών του Αιγαίου και ο περιορισμός του εύρους του εθνικού μας εναέριου χώρου από τα 10ν.μ. στα 6 ν.μ. δεν επιτεύχθηκε.

Χρήστος Καπούτσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα