back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προβάδισμα η Λειψία κέρδισε 1-0 την Τότεναμ

Διαβάστε επίσης

Η Λειψία επικράτησε με 1-0 της Τότεναμ μέσα στο Λονδίνο και απέκτησε προβάδισμα για την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Από το ξεκίνημα μέχρι το τέλος, οι φιλοξενούμενοι είχαν το πάνω χέρι, απειλώντας από το… 30ο δευτερόλεπτο και έχοντας για «μοιραίο» τον Βέρνερ εν πολλοίς αλλά και τον Σικ στις πρώτες τους φάσεις.

Ο Τσέχος επιθετικός έκανε το πρώτο επικίνδυνο σουτ, ακολούθησε τριπλή χαμένη ευκαιρία με τις προσπάθειες του Βέρνερ και το δοκάρι του Ανχελίνιο ενδιάμεσα, μόλις στο 2’, με τον Γιορίς να πιάνει δουλειά νωρίς.

Με προβλήματα απέναντι στο πρέσινγκ της Λειψίας, που επιθετικά «φόρτωσε» πάρα πολύ την αριστερή πλευρά της και παράλληλα πίεζε ψηλά όποτε βρισκόταν σε θέση άμυνας, οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν ούτε να κρατήσουν και πολύ περισσότερο να κυκλοφορήσουν τη μπάλα…

Οι Γερμανοί έφτασαν κοντά στο 0-1 και στο 17’, με την κεφαλιά του Σικ να «γλύφει» το αριστερό δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει Γιορίς, για να ακολουθήσει ένα διάστημα με χαμηλότερο τέμπο.

Ωστόσο, ήταν ξανά η Λειψία εκείνη που θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ, αλλά ο Γιορίς νίκησε τον Βέρνερ για μια ακόμα φορά, στο τετ α τετ τους έστω και από πλάγια θέση, στο 36ο λεπτό, κρατώντας το μηδέν για την Τότεναμ.

Κάπως έτσι και με τα σουτ να είναι 3-13, την κατοχή μπάλας 37%-63% και τα κόρνερ 2-6, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ.

Στην επανάληψη τα «σπιρούνια» ξεκίνησαν σαφώς καλύτερα με αποτέλεσμα να καταγράψουν την πρώτη τους καλή στιγμή στο 48’, με τον Γκουλάτσι να επεμβαίνει αποτελεσματικά στην προσπάθεια του Μούρα.

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ξανά «στροφές» και πήραν το προβάδισμα δίκαια, έστω κι αν χρειάστηκε να μεσολαβήσει ένα… δώρο αντιπάλου…

Όταν ο έμπειρος Ντέιβις έκανε την γκέλα, πηγαίνοντας αχρείαστα δυνατά πάνω στον Λάιμερ, ανατρέποντας τον στο 56’, με τον Βέρνερ να λέει «ευχαριστώ» στην αμέσως επόμενη φάση, εκτελώντας εύστοχα και αριστερά, απλό την άσπρη βούλα, για το 0-1!

Ο Γιορίς φρόντισε να κρατήσει «ζωντανή» την Τότεναμ στο 62ο λεπτό, όταν και απέκρουσε την προσπάθεια του Σικ, που είχε προέλθει από πολύ ωραίο συνδυαστικό ποδόσφαιρο, με πρωταγωνιστές τους Ανχελίνιο και Βέρνερ.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Οριέ, Σάντσες, Αλντερβάιρελντ, Ντέιβις, Γουίνκς, Φερνάντες (64’ Λαμέλα), Λο Σέλσο, Άλι (64’ Εντομπελέ), Μπέργκβαϊν, Μούρα.

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάτσι, Κλόστερμαν, Αμπάντου, Χάλστενμπεργκ, Μουκιελέ, Ζάμπιτσερ, Λάιμερ (83’ Φόρσμπεργκ), Ανχελίνιο, Ενκουενκού (74’ Χαϊντάρα), Βέρνερ, Σικ (77’ Πούλσεν).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα