back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνεχίζεται η συζήτηση για το ασφαλιστικό

Διαβάστε επίσης

Με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να διαφωνούν αλλά τους ελεύθερους επαγγελματίες να είναι υπέρ του νομοσχεδίου, συνεχίζεται η συζήτηση για το ασφαλιστικό στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Η συζήτηση είναι εξαντλητική, καθώς έχουν κληθεί περίπου 40 φορείς, ενώ τριήμερη θα είναι η συζήτηση στην Ολομέλεια που θα ξεκινήσει την ερχόμενη Τρίτη με σκοπό το νέο ασφαλιστικό να ψηφιστεί την Πέμπτη και πολύ πιθανόν να τοποθετηθούν και οι πολιτικοί αρχηγοί. Όσον αφορά τα κόμματα πλην της ΝΔ δεν φαίνεται να υπάρχει συμφωνία, ενώ μοιρασμένοι είναι και οι φορείς που κατέθεσαν τις απόψεις τους.

«Πρέπει να πάψουμε να σχεδιάζουμε εμβαλωματικά, χωρίς να έχουμε το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον», είπε το μέλος της ΓΣΕΕ, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, τονίζοντας ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για κατάργηση νόμου Κατρούγκαλου, αποδεικνύεται κενό γράμμα.

«Αντί να καταργήσει το νόμο η νέα κυβέρνηση τον ισχυροποιεί και δεν επιστρέφεται η 13η σύνταξη» είπε από την πλευρά το ο ΓΓ της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Μπράτης.

«Το σύστημα γίνεται απλό και βατό για τους ασφαλισμένους, με χαρά βλέπουμε την αποδοχή προτάσεών μας όπως η αποσύνδεση εισφορών από τον κατώτατο μισθό», υποστήριξε ο σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ανδρέας Κουτσολάμπρος.

Θετικές χαρακτήρισε τις περισσότερες διατάξεις ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας, τονίζοντας ότι αποσυνδέονται οι ασφαλιστικές εισφορές από το εισόδημα που οδήγησε σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες να κλείσουν τα μπλοκάκια τους.

Να συνεχιστεί η ασφαλιστική μεταρρύθμιση ζήτησε ο διευθυντής του τομέα απασχόλησης του ΣΕΒ Χρήστος Ιωάννου.

Επιφυλακτικοί εμφανίστηκαν ωστόσο οι συνταξιούχοι προ του 2016 που υποστηρίζουν όπως είπε ο Δημήτρης Ανδρεαδακής, πρόεδρος της Ανώτατης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος, ότι οι συνταξιούχοι έχασαν άνω το 50% και έπρεπε να στηρίξουν τα άνεργα παιδιά τους.

Θετικό στο νέο νόμο εμφανίστηκε το ΤΕΕ, θετική και η ΕΣΕΕ, δεν υπήρξε διαβούλευση υποστήριξε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ελλάδος Γιώργος Καββαθάς.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα