back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«Δοκιμές στην Ομόνοια» – η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη

Διαβάστε επίσης

Το δοκιμαστικό για το συντριβάνι στην Ομόνοια ανέβασε στο λογαριασμό του στο facebook και στο Instagram ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, με λεζάντα «Δοκιμές στην Ομόνοια. Πλατεία ξανά! Έρχεται..».

Το συντριβάνι που έχει τοποθετηθεί έχει διάμετρο 30 μέτρων, ενώ διαθέτει 13 πίδακες, 188 δέσμες νερού, αλλά και 90 υποβρύχιους προβολείς, ενώ σε έναν ιστό πρόκειται να τοποθετηθεί ένα ανεμόμετρο το οποίο θα ενημερώνει την κεντρική μονάδα ελέγχου για να μειώνει το ύψος των πιδάκων όταν η ταχύτητα του ανέμου θα ξεπερνά κάποια όρια.

Σημειώνεται ότι η ανακατασκευή τηςπλατείας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδος θα παραδοθεί για χρήση στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας.

«Η σχέση με το παρελθόν είναι ότι επαναφέρουμε το υδάτινο στοιχείο και το παντρεύουμε με το πράσινο στοιχείο, το γκαζόν, ώστε να πέσει περίπου 3 βαθμούς η θερμοκρασία περιμετρικά της πλατείας» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και την Κατερίνα Παπαβασιλείου, ο Αντιδήμαρχος Αστικών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως Βασίλειος – Φοίβος Αξιώτης.

«Με αυτη την παρέμβαση θέλουμε να γίνει η πλατεία Ομονοίας σημείο αναφοράς. Δημιουργείται μια υπεραξία στην περιοχή» τόνισε ο κ. Αξιώτης και πρόσθεσε ότι «με αυτή την παρέμβαση θα υπάρξει ένα νέο επενδυτικό ενδιαφέρον». «Η πλατεία Ομονοίας είναι αντικείμενο δωρεάς και το κόστος έφτασε περίπου 750.000 ευρώ. Υποχρέωση μας ήταν να επαναφέρουμε την παλιά αίγλη της πλατείας Ομονοίας και στόχος είναι να μείνει καθαρή και όμορφη και ζητάμε από τους πολίτες να την προσέχουν και οι ίδιοι» κατέληξε ο κ. Αξιώτης.

 

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα