back to top
24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Εμπλοκή της Ρωσίας για την επανεκλογή του Τραμπ «βλέπουν» αξιωματούχοι μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ

Διαβάστε επίσης

Για προσπάθεια εμπλοκής της Ρωσίας υπέρ της επανεκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στην εν εξελίξει προεκλογική καμπάνια φέρονται να προειδοποίησαν αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών την περασμένη εβδομάδα μέλη του Κογκρέσου.

Όταν ο Τραμ ενημερώθηκε για την ενημέρωση αυτή ξεσπάθωσε κατά του Διευθυντή των Υπηρεσιών Πληροφοριών της χώρας (DNI), Τζόζεφ Μαγκουάιρ, τον οποίο κατηγόρησε για έλλειψη νομιμοφροσύνης στο πρόσωπό του και τον καρατόμησε, αντικαθιστώντας τον με έναν αφοσιωμένο υποστηρικτή του, τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Γερμανία, Ρίτσαρντ Γκρενέλ.
Σύμφωνα με τους New York Times την ενημέρωση στην επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων έκανε ο συνεργάτης του Μαγκουάιρ, Σέλμπι Πίρσον, περιγράφοντας τις προσπάθειες της Ρωσίας, που περιλαμβάνουν παράνομες δραστηριότητες στο Ίντερνετ, τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και επιθέσεις σε υποδομές για τις εκλογές, ανέφερε μία από τις πηγές. Οι συμμετέχοντες στην ενημέρωση είπαν, σύμφωνα με το CNN, ότι η Ρωσία ευνοεί την επανεκλογή του Τραμπ, αλλά δεν προσπαθεί μόνον να τον βοηθήσει, αλλά και να εγείρει ερωτηματικά για την αξιοπιστία της εκλογικής διαδικασίας.

Από την πλευρά της η Washington Post ανέφερε ότι ο Τραμπ νόμιζε ότι η ενημέρωση είχε στόχο μόνον τον επικεφαλής της επιτροπής αυτής της Βουλής, Άνταμ Σιφ, που είχε αναλάβει καθήκοντα εισαγγελέα στη δίκη του Ρεπουμπλικανού προέδρου στη Γερουσία. Ο Τραμπ εξεμάνη γιατί θεώρησε ότι οι Δημοκρατικοί θα χρησιμοποιήσουν την ενημέρωση αυτή εναντίον του στις εκλογές. Σε αντίθεση με τον απόστρατο αντιναύαρχο Μαγκουάιρ ο αντικαταστάτης του, Γκρενέλ δεν διαθέτει εμπειρία στον τομέα που του ανατέθηκε. «Ο διορισμός του είνια αυτό ακριβώς που φαίνεται – μια προσπάθεια πολιτικοποίησης των υπηρεσιών Πληροφοριών και απόκρυψης πληροφοριών από το κογκρέσο μεσούσης μιας εκλογικής χρονιάς, όπου η Ρωσία ξαναβοηθά τον Τραμπ», σχολίασε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Μάθιου Μίλερ, πρώην εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα