back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παρεμβάσεις καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων στις πλατείες Κάνιγγος, Βαρνάβα και Αγίου Αντωνίου

Διαβάστε επίσης

Τρεις συντονισμένες παρεμβάσεις καθαριότητας και αποκατάστασης σε ισάριθμες πλατείες της Αθήνας που αποτελούν χώρους ξεκούρασης αλλά και καθημερινό πέρασμα για χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες της πόλης έκανε αυτή την εβδομάδα ο Δήμος Αθηναίων.

Στις πλατείες Κάνιγγος στο κέντρο, Βαρνάβα στο Παγκράτι και Αγίου Αντωνίου στα Πατήσια οι άνθρωποι της Διεύθυνσης Καθαριότητας – Ανακύκλωσης καθάρισαν και έπλυναν με πλυστικά μηχανήματα πεπιεσμένου νερού και ειδικά καθαριστικά-απολυμαντικά αφού προηγουμένως αφαίρεσαν αντικείμενα που αποτελούσαν εστία κινδύνου για τους περίοικους και τους περαστικούς.

Οι τεχνίτες του τμήματος ειδικών εργασιών έβαψαν όλα τα παρτέρια για να αποκατασταθεί η αρχική εικόνα τους ενώ βάφτηκαν τα παγκάκια, τα καλαθάκια απορριμμάτων καθώς και τα μεταλλικά καλύμματα των ηλεκτρικών πινάκων.

Στην πλατεία Αγίου Αντωνίου τα συνεργεία της Διεύθυνσης Ηλεκτρολογικού αποκατέστησαν τον φωτισμό της πλατείας αλλάζοντας όλους τους καμένους λαμπτήρες και επιδιορθώνοντας ζημιές που είχαν προκληθεί στους κεντρικούς πίνακες ρεύματος. Ταυτόχρονα, οι άνθρωποι του Πρασίνου κλάδεψαν όλα τα ψηλά δέντρα της πλατείας, περιποιήθηκαν τη θαμνώδη βλάστηση και κούρεψαν το γρασίδι που υπάρχει στα παρτέρια της πλατείας.

Και οι τρεις πλατείες καθάρισαν, ομόρφυναν και με τον τρόπο αυτό έγιναν πιο φιλικές και φιλόξενες για τους δημότες, σε τρεις δράσεις από αυτές που πραγματοποιούνται εδώ και αρκετούς μήνες παράλληλα με το καθημερινό πρόγραμμα εργασιών (καθαριότητα, πράσινο, ηλεκτροφωτισμός, τεχνικές παρεμβάσεις) του Δήμου Αθηναίων στις 129 γειτονιές της πόλης.

«Το πλύσιμο, οι επισκευές και η φροντίδα των πλατειών μας, έγινε συνήθεια, έχει μπει στον καθημερινό μας προγραμματισμό και δεν είναι τίποτα περισσότερο η λιγότερο από την αλλαγή του τρόπου που πορεύεται ο Δήμος Αθηναίων. Είναι η προσπάθεια να καθαρίσει η πόλη» τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Γιώργος Μανουσακάκης

                                                          

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα