back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κίνα-Covid-19: 109 νέοι θάνατοι – Δεύτερος νεκρός στην Ιταλία

Διαβάστε επίσης

Ο απολογισμός των νεκρών της επιδημίας πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο κοροναϊός ανήλθε σε 2.345 ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, αυξημένος κατά 109 από την προηγουμένη, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των κινεζικών αρχών, στην ηπειρωτική Κίνα καταγράφηκαν χθες 397 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, αριθμός μικρότερος από τα 889 κρούσματα που είχαν επαληθευτεί την προηγουμένη.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του Covid-19 στην ηπειρωτική Κίνα ανέρχεται μέχρι σήμερα σε 76.288.

Όλοι οι θάνατοι καταγράφησαν στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας, εκ των οποίων 90 στην πρωτεύουσα της επαρχίας πόλη Ουχάν.

Από τους ασθενείς, 11.477 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Δύο νεκροί στην Ιταλία από τον κοροναϊό

Ένας δεύτερος ασθενής προσβεβλημένος από τον νέο κοροναϊό απεβίωσε στην Ιταλία, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA επικαλούμενο πηγές στις υγειονομικές υπηρεσίες, καθώς η νόσος επεκτείνεται στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπου έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής 30 κρούσματα.

Το θύμα ήταν μια γυναίκα κάτοικος της περιφέρειας της Λομβαρδίας όπου βρίσκεται το Μιλάνο, μετέδωσε το ANSA. Ο θάνατός της έγινε γνωστός μερικές ώρες αφότου ένας 77χρονος απεβίωσε στη διάρκεια της νύκτας κοντά στην Πάδοβα, στη γειτονική περιφέρεια Βένετο.

Πρώτος νεκρός ο Αντριάνο Τρεβιζάν, συνταξιούχος οικοδόμος ηλικίας 78 ετών, απεβίωσε στη Βενετία έπειτα από δέκα ημέρες νοσηλείας για ασθένεια άλλη από τον Covid-19, σύμφωνα με τον ιταλό υπουργό Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα. Μετά τη νοσηλεία του είχε διαγνωσθεί θετικός στον κοροναϊό.

Η ανακοίνωση του θανάτου του έγινε μέσα σε κλίμα πανικού στην Ιταλία, καθώς καταγράφηκαν εκεί δεκαπέντε ασθενείς, ανεβάζοντας σε 20 τον συνολικό αριθμό στη χώρα, η οποία είναι αυτή που έχει πληγεί περισσότερο στην Ευρώπη. Οι αρχές έκλεισαν τους δημόσιους χώρους σε ένδεκα πόλεις της βόρειας Ιταλίας.

Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, ερωτηθείς στις Βρυξέλλες από ιταλούς δημοσιογράφους, φάνηκε καθησυχαστικός υπογραμμίζοντας πως η Ιταλία «εφαρμόζει πολύ υψηλού επιπέδου προφυλάξεις».

Ο πρώτος άνθρωπος που πέθανε στην Ευρώπη αφού προσβλήθηκε απ’ αυτή την επιδημία, η οποία εμφανίσθηκε τον Δεκέμβριο στην Ουχάν (κεντρική Κίνα), ήταν ένας κινέζος τουρίστας προερχόμενος από την επαρχία Χουμπέι, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ουχάν. Αυτός ο 80χρονος είχε φθάσει στις 23 Ιανουαρίου στη Γαλλία και άφησε την τελευταία του πνοή στις 14 Φεβρουαρίου στο Παρίσι. Ο θάνατος αυτός ήταν τότε «ο πρώτος έξω από την Ασία, ο πρώτος στην Ευρώπη», όπως είχε υπογραμμίσει η γαλλίδα υπουργός Υγείας Ανιές Μπουζέν.

Διάδοση

Οι φόβοι φαίνεται να αυξάνονται στην Ευρώπη μεταξύ των άλλων και επειδή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκφράζει ανησυχίες για τη δυσκολία να περιοριστεί η διάδοση της επιδημίας.

Ο επκεφαλής του ΠΟΥ, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, έκρουσε χθες, Παρασκευή, τον κώδωνα του κινδύνου στη Γενεύη: «Τη στιγμή που μιλάμε, βρισκόμαστε ακόμη σε μια φάση που είναι δυνατό να περιοριστεί η επιδημία». Όμως «το παράθυρο ευκαιρίας κλείνει», προειδοποίησε εκφράζοντας τη λύπη του για την έλλειψη διεθνούς οικονομικής υποστήριξης.

Οι εστίες της νόσου συνεχίζουν να εξαπλώνονται καθώς χθες, Παρασκευή, είχαμε από ένα πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στον Λίβανο και στο Ισραήλ και δύο επιπλέον νεκρούς στο Ιράν (τέσσερις συνολικά).

Η Νότια Κορέα θρήνησε σήμερα έναν δεύτερο νεκρό και ο αριθμός των κρουσμάτων έκανε εκεί άλμα για δεύτερη συνεχή ημέρα, αυξανόμενος σε 346 συνολικά με 142 νέα καταγεγραμμένα κρούσματα, σύμφωνα με τον απολογισμό που ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί από τις νοτιοκορεατικές υγειονομικές αρχές.

Μεταξύ αυτών των νέων 142 κρουσμάτων, 92 συνδέονται με ένα νοσοκομείο της Τσεονγκντό, στο νότιο τμήμα των χώρα, όπου είχε πραγματοποιηθεί πριν από τρεις εβδομάδες θρησκευτική τελετή μιας χριστιανικής αίρεσης, της Εκκλησίας του Σιντσεοντζί του Ιησού.

Συνολικά περισσότερα από 150 μέλη αυτής της αίρεσης έχουν μολυνθεί. Το πρώτο απ’ αυτά ήταν μια 61χρονη γυναίκα, η οποία αγνοούσε πως είχε προσβληθεί από ιογενή πνευμονία και διέδωσε τον ιό, κυρίως βοηθώντας στη θρησκευτική τελετή.

Επιβράδυνση στην Κίνα

Αντίθετα στην ηπειρωτική Κίνα, τη χώρα που έχει πληγεί μακράν περισσότερο από την ιογενή πνευμονία, έχει έρθει η ώρα της επιβράδυνσης. Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί 109 νέους θανάτους, έναντι 118 την προηγουμένη, ενώ το σύνολο των θανάτων στη χώρα φθάνει τους 2.345.

Ο καθημερινός αριθμός των νέων κρουσμάτων του κοροναϊού στην Κίνα σημειώνει ακόμη ισχυρότερη πτώση, με 397 νέα κρούσματα έναντι σχεδόν 900 χθες, Παρασκευή.

Η μείωση αυτή συμβαίνει αφού οι αξιωματούχοι της Χουμπέι έλαβαν οδηγίες να αναθεωρήσουν ορισμένους από τους αριθμούς που ανακοίνωσαν τις τελευταίες ημέρες για να διαλυσουν «αμφιβολίες» σχετικά με τα δεδομένα που αφορούν την εξέλιξη της νόσου. Πρόκειται για την τελευταία μέχρι σήμερα τροποποίηση της μεθόδου καταμέτρησης αφού είχαν γίνει προηγουμένως πολλές άλλες, γεγονός που περιπλέκει κάπως την παρακολούθηση της επιδημίας.

Επισήμως ο αριθμός των μολύνσεων στο σύνολο της ηπειρωτικής Κίνας (πλην του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο) είναι μεγαλύτερος από 76.000.

Εκτός της ηπειρωτικής Κίνας και των δύο κρουσμάτων στην Ευρώπη, έχουν καταγραφεί 13 θάνατοι: 4 στο Ιράν, 2 στο Χονγκ Κονγκ, 2 στη Νότια Κορέα, 2 επί του κρουαζιεροπλοίου Diamond Princess που τέθηκε σε καραντίνα στην Ιαπωνία και από ένας άνθρωπος σε τρεις άλλες ασιατικές χώρες (Ιαπωνία, Φιλιππίνες και Ταϊβάν).

Λίγο περισσότερες από 1.300 μολύνσεις έχουν εξάλλου καταγραφεί στον κόσμο έξω από την ηπειρωτική Κίνα.

La Repubblica: Τριάντα τέσσερις οι Ιταλοί θετικοί στον κοροναϊό

Σύμφωνα με τη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας La Repubblica, οι ιταλοί που έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον κοροναϊό είναι, πλέον, τριάντα τέσσερις.

Δυο ασθενείς, ένας ηλικιωμένος από την περιφέρεια Βένετο και μια γυναίκα από την Λομβαρδία, κατέληξαν τις τελευταίες δώδεκα ώρες.

Αυτό που εντυπωσιάζει, είναι ότι το σύνολο των κρουσμάτων αυτών, διαγνώσθηκε μέσα σε μόλις ένα εικοσιτετράωρο.

Η ιταλική κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει και νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ενώ πάνω από τέσσερις χιλιάδες άτομα πρόκειται να υποβληθούν σε τεστ για τη διάγνωση τυχόν μετάδοσης του ιού.

Παρά τις εκκλήσεις του ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε να μην διαδοθεί πανικός, τα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία, και σε πολλές πόλεις της χώρας, χθες, εστιατόρια και καφέ μπαρ ήταν σχεδόν άδεια.

Αναβάλλονται εκδηλώσεις για το καρναβάλι σε ιταλική κωμόπολη

Αναβάλλονται οι εορτασμοί για το καρναβάλι σε ιταλική κωμόπολη. Οι δημοτικές αρχές αποφάσισαν να αναβάλουν τους εορτασμούς για το καρναβάλι στην κωμόπολη Καστιλιόνε Ντ΄Άντα, ενώ τα σχολεία και τα καφέ μπαρ της περιοχής θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι και την επόμενη Δευτέρα.

Παράλληλα, ο δήμαρχος της Καστιλιόνε Ντ΄Άντα και του διπλανού χωριού Κοντόνιο, στη Λομβαρδία, ζήτησαν από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους αυστηρά και μόνο στις απολύτως απαραίτητες. Επίσης απηύθυναν έκκληση στους κατοίκους, σε περίπτωση που παρουσιάσουν δύσπνοια ή πυρετό να μην μεταβούν στα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων, αλλά να καλέσουν την δωρεάν ειδική τηλεφωνική γραμμή που έχει ενεργοποιήσει η κυβέρνηση.

Νότια Κορέα: Τα κρούσματα του νέου κοροναϊού υπερδιπλασιάσθηκαν στη χώρα και φθάνουν τώρα τα 433

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα πως ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό στη χώρα υπερδιπλασιάσθηκε φθάνοντας τους 433.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Νότιας Κορέας ανέφεραν 142 νέα κρούσματα στη διάρκεια πρωινής ενημέρωσης και άλλα 87 το απόγευμα. Χθες, Παρασκευή, είχαν αναφέρει 204 κρούσματα.

Από τα νέα κρούσματα, τα περισσότερα έχει διαπιστωθεί πως οφείλονται σε μια 61χρονη που συμμετείχε σε θρησκευτική τελετή σε εκκλησία στην πόλη Νταεγού.

Ο απολογισμός των νεκρών από το ξέσπασμα του κοροναϊού στην ηπειρωτική Κίνα αυξήθηκε χθες, Παρασκευή, σε 2.345, ενώ έχουν μολυνθεί περισσότεροι από 76.000 άνθρωποι.

 

 

 

 

Ιράν: Η χώρα ανακοίνωσε έναν θάνατο μεταξύ δέκα νέων κρουσμάτων του κοροναϊού

Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα έναν ακόμη θάνατο μεταξύ δέκα νέων κρουσμάτων του κοροναϊού στη χώρα, αυξάνοντας σε πέντε τον συνολικό αριθμό των νεκρών και σε 28 τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό.

«Έχουμε δέκα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Κιανούς Ζαχανπούρ. «Ένα από τα 10 πρόσωπα που προσβλήθηκαν δυστυχώς απεβίωσε», πρόσθεσε.

Ιαπωνία:  Άλλα τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα – Κλείνει σχολείο για δύο ημέρες

Ιάπωνες αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν σήμερα τέσσερις νέες μολύνσεις από τον νέο κοροναϊό καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων εκτός της Κίνας συνεχίζει να αυξάνεται.

Ένα από τα νέα κρούσματα είναι μια γυναίκα ηλικίας στα 60 της που διδάσκει σε Γυμνάσιο στη νομαρχία Τσίμπα, ανατολικά του Τόκιο, σύμφωνα με αξιωματούχο της νομαρχίας.

Η γυναίκα παρουσίασε για πρώτη φορά συμπτώματα στις 12 Φεβρουαρίου και νοσηλεύθηκε στις 19 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης. Πήγε στη δουλειά της ενώ είχε συμπτώματα, έτσι η τοπική διοίκηση θα κλείσει το σχολείο της για δύο ημέρες από τις 25 Φεβρουαρίου.

Το δεύτερο κρούσμα είναι μια γυναίκα ηλικίας μεταξύ 30 και 40 ετών, επίσης στη νομαρχία Τσίμπα, η οποία νοσηλεύθηκε, όμως δεν εμφανίζει συμπτώματα, δήλωσε ο νομαρχιακός αξιωματούχος.

Δεν υπάρχει σχέση ανάμεσα στις δύο γυναίκες και δεν έχει επιβεβαίωθεί το πώς προσβλήθηκαν από τον ιό, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Άλλα δύο κρούσματα, ένας άνδρας στα 60 του και ένας άλλος στα 50 του, επιβεβαιώθηκαν επίσης στη νομοαρχία Κουμαμπότο της νότιας Ιαπωνίας.

Στην Ιαπωνία, 99 άνθρωποι έχουν πλέον διαγνωσθεί θετικοί στον νέο κοροναϊό, ο οποίος έχει σκοτώσει περισσότερους από 2.300 ανθρώπους στην ηπειρωτική Κίνα.

Περισσότερα από 600 κρούσματα έχουν επίσης αναφερθεί στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess που βρισκόταν σε καραντίνα για περισσότερο από δύο εβδομάδες στα ανοικτά της Γιοκοχάμα. Δύο ηλικιωμένοι επιβάτες απεβίωσαν, ανεβάζοντας τον αριθμό των θανάτων από τον ιό στην Ιαπωνία σε τρείς.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκφράζει ανησυχία για τα κρούσματα του νέου κοροναϊού που δεν έχουν σαφή επιδημιολογική σχέση

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκφράζει ανησυχία για τον αριθμό των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού που δεν έχουν σαφή επιδημιολογική σχέση, παρόλο που ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων εκτός της Κίνας παραμένει σχετικά μικρός, δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του.

Τα κρούσματα χωρίς σαφή επιδημιολογική σχέση περιλαμβάνουν ανθρώπους που δεν έχουν ταξιδέψει στην Κίνα ούτε έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ανέφερε στο Twitter ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Σύμφωνα με αναφορές, η νόσος παρέμεινε ήπια στο 80% των ασθενών του κοροναϊού και ήταν σοβαρή ή κρίσιμη στο 20% των ασθενών αυτών, πρόσθεσε ο Τέντρος. Στο 2% των κρουσμάτων, ο ιός ήταν θανατηφόρος.

«Η μεγαλύτερη ανησυχία μας συνεχίζει να είναι το ενδεχόμεο ο Covid-19 να διαδοθεί σε χώρες με ασθενέστερα συστήματα υγείας», δήλωσε. «Έχουμε επίσης δημοσιεύσει ένα στρατηγικό σχέδιο ετοιμότητας και απόκρισης, που περιλαμβάνει έκκληση για 675 εκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξουμε χώρες, ιδιαίτερα αυτές που είναι περισσότερο ευάλωτες».

Η περίοδος επώασης του νέου κοροναϊού μπορεί να φθάνει τις 27 ημέρες

Ένας 70χρονος στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας μολύνθηκε από τον νέο κοροναϊό, όμως δεν παρουσίασε συμπτώματα παρά μόνο 27 ημέρες αργότερα, ανακοινώθηκε σήμερα από την τοπική κυβέρνηση, κάτι που σημαίνει πως η περίοδος επώασης του ιού μπορεί να είναι πολύ πιο μακρά από τις 14 ημέρες που πιστεύεται σήμερα ότι είναι.

Μια μεγαλύτερη περίοδος επώασης θα μπορούσε να περιπλέξει τις προσπάθειες να περιοριστεί η διάδοση της επιδημίας, η οποία έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε περισσότερους από 2.000 ανθρώπους και έχει επεκταθεί έξω από την Κίνα.

Ο άνδρας, του οποίου ανακοινώθηκε μόνο το επίθετο, Τζιάνγκ, μετέβη στις 24 Ιανουαρίου με το αυτοκίνητό του στη Σενόνγκτζια, στη βορειοδυτική Χουμπέι, από την ανατολική Εζού, όπου ήρθε σε επαφή με την αδελφή του, η οποία είχε μολυνθεί, σύμφωνα με τον ιστότοπο της κυβέρνησης της Χουμπέι, της επαρχίας που αποτελεί το επίκεντρο του ιού.

Παρουσίασε πυρετό στις 20 Φεβρουαρίου και διαγνώσθηκε θετικός στον κοροναϊό μία ημέρα αργότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης της Χουμπέι.

Κύπρος: Αρνητικό στον κοροναϊό το ύποπτο περιστατικό, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας

Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα σε όλα τα δείγματα της υπό διερεύνηση ασθενούς για κοροναϊό, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, σημειώνοντας ότι παρά το αρνητικό αποτέλεσμα, η ασθενής θα παραμείνει για νοσηλεία για 14 ημέρες.

Στη σχετική ανακοίνωσ αναφέρεται ότι την ενημέρωση για την αρνητική διερεύνηση έλαβε το Υπουργείο Υγείας από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

To Υπουργείο Υγείας σημειώνει ότι, παρά το αρνητικό αποτέλεσμα, η ασθενής θα παραμείνει για νοσηλεία για περίοδο 14 ημερών για παρακολούθηση, όπως προνοούν το πρωτόκολλο και οι οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).

Το υπουργείο προσθέτει πως τα άλλα τρία μέλη του πληρώματος που, με βάση το πρωτόκολλο, χαρακτηρίστηκαν χαμηλού κινδύνου, εξετάστηκαν από τους επαγγελματίες υγείας και, αφού δόθηκαν οδηγίες για μέτρα προφύλαξης και αυτό-παρακολούθησης για τις περίοδο 14 ημερών, απολύθηκαν.

Τέλος το Υπουργείο Υγείας βεβαιώνει ότι για οποιαδήποτε εξέλιξη θα προβαίνει σε επίσημες ανακοινώσεις.

Ουκρανία-Covid-19: Μια 22χρονη αρνήθηκε να φύγει από την πόλη Ουχάν χωρίς το σκύλο της

Ενώ το αεροπλάνο με τους 45 Ουκρανούς και τους 27 υπηκόους άλλων χωρών, που εκκένωσαν την πόλη Ουχάν, προσγειώθηκε με ασφάλεια στην Ουκρανία την περασμένη Πέμπτη, η νεαρή Αναστασία Ζιντσένκο επέλεγε να παραμείνει πίσω στην κινεζική πόλη-εστία της επιδημίας του κοροναϊού. Ο λόγος; Αρνήθηκε να εγκαταλείψει τον σκύλο της.

Η Ζιντσένκο, ένα μοντέλο ηλικίας 22 ετών από την νότια Ουκρανία που εργάζεται στην Κίνα για τρία χρόνια, σύμφωνα με μέσα μαζικής ενημέρωσης, αρνήθηκε να φύγει χωρίς τον Μάικλ, το όνομα του σκύλου της.

Πριν από την πρώτη ημερομηνία επαναπατρισμού των Ουκρανών που βρίσκονταν στην Κίνα, στις 10 Φεβρουαρίου, η ουκρανική πρεσβεία στην Κίνα ενημέρωσε την νεαρή Ουκρανή ότι δεν μπορούσε να πάρει μαζί της τον σκύλο της, ένα Γερμανικό Σπιτς.

Όταν δημοσίευσε την ιστορία της, η ουκρανική πρεσβεία αποδέχθηκε το αίτημά της, με την προϋπόθεση ότι πληρούνται όλα τα κριτήρια. Η ίδια είπε ότι ο Μάικλ είναι εμβολιασμένος, έχει διαβατήριο και το ειδικό μικροτσίπ και πως με την επιστροφή της στην Ουκρανία, το σκυλί της θα έμπαινε με δικά της έξοδα σε καραντίνα.

Ωστόσο, έπειτα συνάντησε την άρνηση των κινεζικών αρχών, που επικαλέστηκαν απουσία ορισμένων εγγράφων του σκυλιού, σύμφωνα με την ουκρανική πρεσβεία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι τηλεφώνησε την Πέμπτη στην Ζιντσένκο για να την καθησυχάσει, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος του, Ιουλία Μέντελ και υποσχέθηκε στην νεαρή συμπατριώτισσά του να την βοηθήσει να επιστρέψει στη χώρα της.

Η 22χρονη ανήρτησε στο Instagram ένα βίντεο της συνομιλίας της με τον Ουκρανό πρόεδρο. «Καλησπέρα σας, είναι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που σας ενοχλεί», ακούγεται να λέει ο πρόεδρος στα ρωσικά. «Γνωρίζω ότι μείνατε (στην Κίνα) επειδή ο σκύλος σας δεν έγινε δεκτό να επιβιβαστεί. Μόλις το έμαθα».

«Δεν πρόκειται να σας εγκαταλείψουμε εκεί, ήθελα να σας τηλεφωνήσω προσωπικά γιατί για μένα είναι πολύ σημαντικό», πρόσθεσε πριν υποσχεθεί: «Σίγουρα θα βρούμε έναν τρόπο να σας φέρουμε πίσω», είπε ο Ζελένσκι.

Οι αρχές εξετάζουν επιλογές για τον επαναπατρισμό της 22χρονης, δήλωσε η εκπρόσωπος του προέδρου.

Δεκάδες Ουκρανοί διαδήλωσαν κατά της άφιξης των συμπατριωτών τους και υπηκόων άλλων χωρών. Εκατοντάδες κάτοικοι του Νόβι Σαντζάρι συγκρούστηκαν την Πέμπτη με τις δυνάμεις της τάξης αντιδρώντας στην άφιξη σε κέντρο νοσηλείας σε αυτό το μικρό χωριό στην κεντρική Ουκρανία των 45 Ουκρανών και των 27 ξένων πολιτών στην πλειονότητά τους χωρών της Λατινικής Αμερικής.

Κανένα κρούσμα του κοροναϊού δεν έχει καταγραφεί στην Ουκρανία.

Κίνα: Επτά κρουαζιερόπλοια στη «μάχη» κατά του κοροναϊού

Η Κίνα φέρνει στην Ουχάν επτά κρουαζιερόπλοια για να στεγάσει ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, μετέδωσαν σήμερα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το πρώτο από τα πλοία αυτά, το Blue Whale, έφθασε χθες, Παρασκευή στην Ουχάν, το επίκεντρο του ξεσπάσματος το νέου κοροναϊού, από την Γιτσάνγκ, μια γειτονική πόλη στον ποταμό Γιανγκτσέ.

Τα επτά πλοία θα προσφέρουν συνολικά 1.469 κλίνες.

Δεκάδες χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές έχουν φθάσει απ’ όλη την Κίνα στην κεντρική επαρχία Χουμπέι και στην πρωτεύουσά της, την Ουχάν, για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του ξεσπάσματος του νέου κοροναϊού.

Υψηλόβαθμος κινέζος υγειονομικός αξιωματούχος δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου, 1.716 εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα είχαν μολυνθεί από τον κορονοϊό και μερικοί είχαν αποβιώσει.

Τα πλοία χρησιμοποιούνται κανονικά για ποτάμιες κρουαζιέρες στα Τρία Φαράγγια, πρόσθεσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Τα πλοία αναμένεται να παράσχουν ασφαλείς συνθήκες σίτισης και διαβίωσης σε γιατρούς και παραϊατρικό προσωπικό ώστε να μπορούν να αναπαύονται όσο δίνουν τη μάχη κατά της επιδημίας, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η Egyptair επαναφέρει τις πτήσεις της προς την Κίνα

Ο αιγυπτιακός εθνικός αερομεταφορέας EgyptAir ανακοίνωσε ότι θα επαναλάβει τις πτήσεις του προς την Κίνα την επόμενη εβδομάδα, παρά τους φόβους του κοροναϊού.

Πρόκειται για μία εβδομαδιαία πτήση που θα ξεκινήσει την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, και θα συνδέει το Κάιρο με το Πεκίνο και το Γκουανζού, με επιστροφή και πάλι μέσω Πεκίνου.

Την απόφαση αυτή πήρε η Egyptair, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, με το δεδομένο ότι σημειώθηκε πτώση στα κρούσματα της ασθένειας στην Κίνα.

Σύμφωνα με την ίδια δήλωση, στην οποία αναφέρεται και ο αιγυπτιακός Τύπος, η εταιρεία θα εξετάσει επίσης τη δυνατότητα να λειτουργήσει επιπλέον πτήσεις και σε άλλες κινεζικές πόλεις.

Οι πτήσεις της EgyptAir προς την Κίνα είχαν ανασταλεί προσωρινά στις 30 Ιανουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα