back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Γερμανία: Το CDU ετοιμάζεται να εκλέξει νέο αρχηγό στις 25 Απριλίου ή 9 Μαΐου

Διαβάστε επίσης

Σε έκτακτο συνέδριο που θα λάβει χώρα στις 25 Απριλίου ή στις 9 Μαΐου σχεδιάζει το CDU της Άνγκελα Μέρκελ να εκλέξει τον νέο επικεφαλής του, αν και η ημερομηνία δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, όπως αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο κύκλους των Χριστιανοδημοκρατών.

Η απερχόμενη πρόεδρος της CDU Aνεγκρέτ Κραμπ Καρενμπάουερ συναντήθηκε με κύκλο ηγετικών στελεχών, ανάμεσά τους και με τους αντικαταστάτες της πριν την έναρξη της συνεδρίασης της ηγετικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών σήμερα το πρωί. Στις διαβουλεύσεις μετείχαν μεταξύ άλλων και οι δελφίνοι, δηλαδή ο πρώην επικεφαλής της Κ.Ο. του κόμματος και αντίπαλος της Μέρκελ, Φρίντριχ Μερτς, ο επίσης συντηρητικός πρωθυπουργός Υγείας Γιενς Σπαν, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας Άρμιν Λάσετ και ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Νόρμπερτ Ρέτγκεν, ο μοναδικός που έχει καταθέσει επισήμως την υποψηφιότητά του για τη διαδοχή της Καρενμπάουερ.

Στις διαβουλεύσεις ένα από τα βασικά ζητήματα είναι η στάση που θα τηρήσει μελλοντική η CDU έναντι του Αριστερού Κόμματος (Die Linke) και της ακροδεξιάς Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD). Μέχρι τώρα η ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών είχε ταχθεί ξεκάθαρα κατά οιασδήποτε μορφής συνεργασία με τα δύο αυτά κόμματα.

Ηγετικά στελέχη ζητούν επιτάχυνση των διαδικασιών εκλογής του νέου προέδρου της CDU

O πρωθυπουργός του ομόσπονδου κρατιδίου της Έσσης και εκ των βαρώνων της CDU, Φόλκερ Μπουφιέ, περιμένει ότι θα λυθεί σύντομα η κρίση ηγεσίας στο κόμμα. «Σχετικά σύντομα θα ξεκαθαρίσουν, όπως πιστεύω, τα πράγματα», είπε κατά την άφιξή του στα κεντρικά των Χριστιανοδημοκρατών στο Βερολίνο.

Ο Μπουφιέ μίλησε σε εκπροσώπους των ΜΜΕ μετά την πικρή ήττα της CDU στο Αμβούργο, όπου κατέγραψε το χειρότερο εκλογικό της αποτέλεσμα εδώ και εβδομήντα χρόνια σε τοπικές εκλογές. «Πιστεύω ότι θα πρέπει πολύ σύντομα να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα και γι’ αυτό θα ανοίξουμε σήμερα το δρόμο», είπε, αποκλείοντας και πάλι μια ενδεχόμενη συνεργασία με το Αριστερό Κόμμα στη Θουριγγία. «Δεν άλλαξε τίποτε, δεν έχουμε καμία δουλειά με την Afd. Αλλά αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα κάνουμε κάτι με την Αριστερά. Το καλύτερο για τη Θουριγγία θα ήταν να στηθούν γρήγορα νέες κάλπες», τόνισε.

Newsroom Αθήνα ,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα