back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συνεργασία ΔΕΔΔΗΕ – Δήμου Μάνδρας για αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων

Διαβάστε επίσης

Ο κοινός σχεδιασμός για την πρόληψη και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών με έμφαση τις πληγείσες, από την κακοκαιρία περιοχές της Μάνδρας, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχαν η ηγεσία του ΔΕΔΔΗΕ, με τοπικούς άρχοντες της περιοχής.

Στην συνάντηση συμμετείχαν, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος, ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Δικτύου Ηρακλής Μενεγάτος και ο Γενικός Διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών. Κωνσταντίνος Αγαθάκης και από πλευράς της τοπικής αυτό διοίκησης ο Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας Χρήστος Στάθης και ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Κολοβέντζος.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε μια σειρά μέτρων που έχουν ως κύριο στόχο την πρόληψη για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων από έκτακτα γεγονότα. Ο άμεσος σχεδιασμός που συμφωνήθηκε, περιλαμβάνει τη συνδρομή του ΔΕΔΔΗΕ για την κατασκευή αντιπυρικών ζωνών, καθώς επίσης και την αναβάθμιση του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας σε συγκεκριμένα σημεία, με στόχο την ενίσχυση της ανθεκτικότητάς του σε ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ κ. Α. Μάνος δήλωσε σχετικά: «Ο συντονισμός, η βέλτιστη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων, η υλοποίηση δράσεων προληπτικού χαρακτήρα και τα αυξημένα επίπεδα ετοιμότητας, συμβάλλουν καταλυτικά στη μείωση του κινδύνου και των επιπτώσεων από την εκδήλωση έκτακτων φαινομένων. Ο ΔΕΔΔΗΕ επιδιώκει στενή συνεργασία με όλους τους φορείς σε περιοχές της χώρας μας που έχουν πληγεί τα τελευταία χρόνια από φυσικές καταστροφές».

Χριστιάννα Κούσιου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα