back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το πρόβλημα των ναρκωτικών στην πλατείας Αμερικής

Διαβάστε επίσης

Διακινητές ναρκωτικών και εγκληματικότητα συνθέτουν την εικόνα της πλατείας Αμερικής, παρά την βελτιωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια κατάσταση λόγω της έντονης παρουσίας των αστυνομικών δυνάμεων στην γύρω περιοχή.

Η τοπική κοινωνία εκπέμπει «σήμα κινδύνου» τονίζοντας ότι οι διακινητές μετά τις πρόσφατες επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ, που προκάλεσαν καίρια χτυπήματα στο κύκλωμα της πλατείας Αμερικής, εμφανίζονται με νέα μεθοδολογία που σημαίνει αύξηση στα μέτρα προφύλαξης τους, με επιπλέον τσιλιαδόρους την ώρα που γίνεται το αλισβερίσι των ναρκωτικών ουσιών.

Κρυψώνες υπεράνω υποψίας

Παράλληλα, όπως τονίζουν οι κάτοικοι, φαίνεται πως οι διακινητές έχουν επιλέξει και νέα μεθοδολογία στις κρυψώνες επιλέγοντας πλέον τα πιο απίθανα σημεία για την κάλυψη των ναρκωτικών προκειμένου να μην πιαστούν επ´ αυτοφώρω σε κάποιο αιφνιδιαστικό έλεγχο της Αστυνομίας. « «Κρύβουν τα ναρκωτικά μέσα σε τις εισόδους πολυκατοικιών, στο κούφωμα από τα λάστιχα των παρκαρισμένων οχημάτων, μέσα σε καφάο ή και σε ξεχασμένες σωλήνες πέριξ της πλατείας», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι κάτοικοι.

Σε έξαρση η εγκληματικότητα

Η διακίνηση των ναρκωτικών στην πλατεία Αμερικής γίνεται πλέον σε ώρες που κρίνει το κύκλωμα ότι δεν υπάρχει κίνδυνος συλλήψεων, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που το deal ξεκινούσε από το πρωί απροκάλυπτα ελλείψει αστυνομικής παρουσίας. Τώρα όλα γίνονται προσεκτικά μιας και τα περίπολα της Αστυνομίας και της ομάδας ΔΙΑΣ είναι συχνά και σε 24ωρη βάση. Ωστόσο, οι κάτοικοι σημειώνουν ότι η εγκληματικότητα παρουσιάζει έξαρση ιδιαίτερα όταν πέφτει το σκοτάδι. « Στην πλατεία, στους γύρω δρόμους και στον πεζόδρομο της Οδού Λεωκωσίας, σημειώνονται καθημερινά μικροκλοπές και επιθέσεις σε βάρος ηλικιωμένων ανθρώπων είπε χαρακτηριστικά κάτοικος γέννημα θρέμμα της περιοχής. «Το κύκλωμα είναι στην κυριολεξία «Λερναία Ύδρα». Συλλαμβάνουν κάποιους για διακίνηση και μετά από λίγες ώρες εμφανίζονται νέα πρόσωπα σε άλλα σημεία. Απαιτείται πολύς χρόνος για να «καθαρίσει» εντελώς η κατάσταση», πρόσθεσε ο ίδιος κάτοικος.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα