Τον πρωθυπουργό θα ενημερώσει ο υπουργός Υγείας για την εξέλιξη του κορονοϊού

0
338

Στο Μέγαρο Μαξίμου μεταβαίνει το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προκειμένου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την επιδημία του κοροναϊού στη γειτονική Ιταλία και τα ενισχυμένα μέτρα που πρέπει να λάβει στο εξής η Ελλάδα και τα οποία αποφασίστηκαν στην έκτακτη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Υγείας το απόγευμα της Κυριακής.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κικίλιας ενδεχομένως να ζητήσει πρόσθετη έκτακτη επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την ενίσχυση του συστήματος υγείας με ανθρώπινο δυναμικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Εν τω μεταξύ, σε επιφυλακή μπαίνουν όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας καθώς -όπως τονίστηκε στην έκτακτη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Υγείας χθες, ο κίνδυνος εμφάνισης του κορονοϊού είναι πολύ αυξημένος πλέον στη χώρα μας, η οποία μέχρι σήμερα είχε μεινει ανεπηρέαστη από την επιδημία του ιού. Όπως τονίστηκε στη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τους ειδικούς επιστήμονες, είναι πλέον θέμα χρόνου να καταγραφούν κρούσματα και στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό θα ληφθούν επιπλέον μέτρα, όπως π.χ. η ματαίωση των σχολικών εκδρομών στη γειτονική Ιταλία, όπως ανακοίνωσε ήδη το υπουργείο Παιδείας ενώ το Υπουργείο Υγείας θα συντονίσει την επιστροφή των μαθητών από 10 σχολεία που βρίσκονται ήδη στη γειτονική χώρα.

Νίνα Κομνηνού

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here