back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Β. Κικίλιας: Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας

Διαβάστε επίσης

«Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας» τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας μετά την έκτακτη διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Ενημέρωσα, μαζί με τους συναρμόδιους υπουργούς, τον πρωθυπουργό για τα επιδημιολογικά δεδομένα του νέου κοροναιού, τις εξελίξες τις γεωγραφικές επιδημιολογικές σε σχέση με την Ιταλία και τις υπόλοιπες χώρες», δήλωσε, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Υγείας. «Θέλω να τονίσω για μια ακόμη φορά ότι έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας στη χώρα. Είμαστε οργανωμένοι και δομημένοι και αυτό αποδεικνύεται γιατί έχουμε διαχειριστεί επιτυχώς μέχρι σήμερα όλα τα ύποπτα περιστατικά», πρόσθεσε.

«Αυξάνονται οι πιθανότητες για κρούσμα στη χώρα μας»

Ο κ. Κικίλιας ζήτησε «να συμπεριφερθούμε όλοι με ψυχραιμία, σοβαρότητα και επαγγελματισμό. Ο συγκεκριμένος ιός προσομοιάζει με τον ιό μίας σοβαρής γρίπης και έτσι θα αντιμετωπιστεί». «Υπάρχουν τα γεωγραφικά δεδομένα της Ιταλίας και όπως λένε οι λοιμωξιολόγοι ίσως αυξάνεται η πιθανότητα να έρθει στη χώρα μας. Όμως η χώρα είναι θωρακισμένη, έχει 13 νοσοκομεία αναφοράς, έχει όλα τα νοσοκομεία της σε ετοιμότητα, κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ, έχει τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας έχει την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και Ειδικών Επιστημόνων, της οποίας προΐσταται ο καθηγητής ο κ. Τσιόδρας, ο οποίος το απόγευμα από το υπουργείο θα κάνει εκτεταμένες ανακοινώσεις. Είμαστε υποχρεωμένοι να προασπίσουμε τη δημόσια υγεία κι αυτό σημαίνει πως πρέπει να ενημερώνουμε σοβαρά, σωστά και θεσμικά τους πολίτες. Σας παρακαλώ πάρα πολύ να το τηρήσουμε όλοι αυτό με θρησκευτική ευλάβεια», υπογράμμισε ο υπουργός.

Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας

Εν τω μεταξύ, έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιήσει στις 16:00 η επιτροπή λοιμωξιολόγων στο υπουργείο Υγείας, με θέμα τα νέα δεδομένα για τον κορονοϊο. Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης θα ακολουθήσουν δηλώσεις από τον γιατρό και επιστημονικό συνεργάτη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα