back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χημικά και συγκρούσεις αστυνομικών-κατοίκων στη Μυτιλήνη

Διαβάστε επίσης

Νέα ένταση νωρίτερα στη Μυτιλήνη, ανάμεσα σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Καλλονής που ήταν συγκεντρωμένοι στο Διαβολόρεμα, τη δεύτερη είσοδο του δρόμου που οδηγεί στην επιταγμένη έκταση του Καβακλή.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών ενάντια στους συγκεντρωμένους που διαμαρτύρονται για την επίταξη και τη νέα κλειστή δομή που σχεδίαστηκε να κατασκευαστεί στη Λέσβο. Ας σημειωθεί ότι κατά την επίθεση με τα χημικά ξέσπασαν μικρές πυρκαγιές σε δασική έκταση, οι οποίες αντιμετωπίσθηκαν άμεσα.

Παρών στο συμβάν ήταν ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς ο οποίος κατήγγειλε «την απρόκλητη και βίας επίθεση των ΜΑΤ κατά των διαμαρτυρόμενων πολιτών που βάζει ευθέως θέμα Δημοκρατίας».

Σφοδρές συγκρούσεις και στη Χίο – Ξεκίνησαν τα έργα

Εκρυθμη ήταν για πολλές ώρες η κατάσταση και στη Χίο, όπου τελικά, το μεσημέρι τα μηχανήματα του στρατού έπιασαν δουλειά στα σημεία που έχουν επιλεγεί για τη δημιουργία της δομής.

Είχαν προηγηθεί σοβαρά επεισόδια, που ξεκίνησαν από το λιμάνι των Μεστών περίπου στις 2 το πρωί, καθώς αποβιβάζονταν από το πλοίο Blue Star Naxos ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες στάλθηκαν στο νησί, προκειμένου να προχωρήσουν ανεμπόδιστα οι εργασίες, στη θέση 17 της επαρχιακής οδού Βροτάδου – Βολισού.

Ακολούθησαν συγκρούσεις μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών, με τους πρώτους να κάνουν λόγο για «αναίτια χρήση χημικών» από τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Σ. Πέτσας: Δεν υπάρχει άλλη οδός για τις κλειστές δομές

«Δεν υπάρχει άλλη οδός, πέραν του κυβερνητικού σχεδίου για κλειστές δομές, τόνισε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες για τις κλειστές δομές στα πέντε νησία», είπε ο κ. Πέτσας. Πρέπει άμεσα να κλείσουν οι υφιστάμενες δομές για να φτιαχτούν οι νέες, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ακόμη πως: Οι κλειστές δομές θα είναι μακριά από τον αστικό ιστό, θα παρέχουν πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας (αποσυμφορίζοντας έτσι τα νοσοκομεία στα νησία), θα προσληφθεί προσωπικό με βάση την εντοπιότητα, ενώ θα συμβάλουν και στην αποτροπή νέων αφίξεων από τα τουρκικά παράλια, σε όσους δεν δικαιούνται άσυλο.

«Το σχέδιο είναι προς όφελος της χώρας και των τοπικών κοινωνιών», είπε ο κ. Πέτσας, σημειώνοντας ακόμη πως υπάρχουν και λόγοι υγείας που επιβάλουν την δημιουργία κλειστών δομών. «Οι κλειστές δομές θα γίνουν και οι άναρχες δομές θα κλείσουν» τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα