back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ιταλία: Στους 11 ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό – 322 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Διαβάστε επίσης

Άλλοι τέσσερις άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τον κορονοϊό πέθαναν στη βόρεια Ιταλία, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας σήμερα, ανεβάζοντας έτσι σε 11 τα θύματα του ιού στη γειτονική χώρα.

Όλοι τους ήταν άνω των 75 ετών, σύμφωνα με τις ιταλικές Αρχές. Ειδικότερα, μια 84χρονη από το Νέμπρο στην επαρχία του Μπέργκαμο, ένας 91χρονος από το Σαν Φιοράνο, μια 83χρονοη από το Κοντόνιο και μια 76χρονη στο Τρεβίζο.

Ο ‘Άντζελο Μπορέλι δήλωσε ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 322, στη μεγάλη πλειονότητά τους καταγράφονται στον βορρά της χώρας.

Πρόκειται για αύξηση 45% των κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο.

Ανοιχτά αφήνουν τα σύνορα οι γειτονικές χώρες

Όλες οι όμορες χώρες της Ιταλίας συμφώνησαν να κρατήσουν ανοιχτά τα σύνορά τους διότι το κλείσιμό τους θα ήταν “λανθασμένη και δυσανάλογη” αντίδραση, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράνσα.

Μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στη Ρώμη οι υπουργοί Υγείας της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ελβετίας, της Αυστρίας, της Κροατίας και της Γερμανίας, συμφωνήθηκε “να εξετάζεται κατά περίπτωση” η ενδεχόμενη ακύρωση σημαντικών εκδηλώσεων, αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Αυστρία: Επιβεβαιώθηκαν δύο κρούσματα του νέου κοροναϊού στη χώρα – Σε καραντίνα ξενοδοχείο στο Ίνσμπρουκ

Για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της επιδημίας στην Κίνα, επιβεβαιώθηκαν, σήμερα, δύο κρούσματα του νέου κοροναϊού στην Αυστρία και συγκεκριμένα στο ομόσπονδο κρατίδιο του Τιρόλου. όπως δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης του, Γκιούντερ Πλάτερ στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ).

Πρόκειται για ζευγάρι δύο 24χρονων Ιταλών από την περιοχή του Μπέργκαμο, οι οποίοι είχαν φθάσει την περασμένη Παρασκευή στην πρωτεύουσα του Τιρόλου, Ίνσμπρουκ, όπου και πρόκειται να παραμείνουν σε απομόνωση μέχρι το Σαββατοκύριακο στην Πανεπιστημιακή Κλινική, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της, Γκιούντερ Βάις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, και οι δυο τους είναι πολύ συνεργάσιμοι και σε καλή κατάσταση. Η γυναίκα εμφάνισε το Σάββατο ελαφρά συμπτώματα και την Κυριακή χαμηλό πυρετό, ενώ ο φίλος της ήταν μέχρι το πρωί της Κυριακής απύρετος, στη συνέχεια παρουσίασε ελαφρά υψηλή θερμοκρασία και κατόπιν για δύο ημέρες χαμηλό πυρετό, αλλά από σήμερα και οι δύο είναι απύρετοι.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι η Ιταλίδα ζει και εργάζεται σε ξενοδοχειακή επιχείρηση στο Ίνσμπρουκ – η οποία έχει τεθεί από σήμερα το απόγευμα σε καραντίνα – όπου έφθασε για επίσκεψη ο φίλος της. Οι δυο τους ενημέρωσαν το βράδυ της Δευτέρας το κέντρο ελέγχου και εισήχθηκαν κατόπιν στην κλινική.

Σε συνέχεια των δύο περιπτώσεων κοροναϊού, ο υπουργός Εσωτερικών, Καρλ Νέχαμερ θέλει να συνδέσει ακόμα πιο προσεκτικά την αλυσίδα προειδοποίησης με τις ιταλικές αρχές “προκειμένου κανείς να μπορέσει να αντιδράσει ακόμα πιο αποφασιστικά, πιο γρήγορα και με κάθε σοβαρότητα”. Όπως τόνισε, συγκεκριμένα αυτό σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να παρέμβει αμέσως εάν προκύψουν ύποπτες περιπτώσεις, όπως συνέβη πρόσφατα με το τρένο των Αυστριακών Ομοσπονδιακών Σιδηροδρόμων που κρατήθηκε στο Μπρένερ.

“Κάνουμε ό, τι μπορούμε για να εμποδίσουμε τη διάδοση του ιού, σε στενή συνεργασία με τους τοπικούς κυβερνήτες, τις ιατρικές και τις αστυνομικές διευθύνσεις των ομόσπονδων κρατιδίων και τα εμπλεκόμενα υπουργεία, ενώ εάν ζητηθεί να επιβληθεί απομόνωση, η αστυνομία θα κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει ότι ακολουθούνται τα μέτρα καραντίνας”, δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών.

Ελβετία – Δρ. Μπρους Έιλγουορντ: Ο κόσμος δεν είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει μια επιδημία

Οι χώρες σε όλον τον κόσμο θα πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία, να προετοιμαστούν για μια επιδημία του νέου κοροναϊού και να είναι έτοιμες να ανταποκριθούν τάχιστα όταν φτάσει ο ιός, προειδοποίησε σήμερα ένας κορυφαίος ειδικός του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο Δρ. Μπρους Έιλγουορντ, ο επικεφαλής της κοινής αποστολής ΠΟΥ-Κίνας για την επιδημία, δήλωσε στους δημοσιογράφους, μετά την επιστροφή του στη Γενεύη, ότι η «εντυπωσιακή κινητοποίηση» του Πεκίνου για τη διαχείριση της επιδημίας έδειξε πώς τα επιθετικά βήματα θα μπορούσαν να περιορίσουν τη μετάδοση της ασθένειας.

Ο κόσμος «απλώς δεν είναι έτοιμος» για να αντιμετωπίσει την επιδημία, τόνισε.

Οι αρχές θα πρέπει να προετοιμάσουν κλίνες στα νοσοκομεία, ζώνες απομόνωσης και αναπνευστικές συσκευές για τις πιο σοβαρές περιπτώσεις, συνέχισε, προσθέτοντας: «Η Κίνα ξέρει πώς να κρατάει ζωντανούς τους ανθρώπους».

Σύμφωνα με τον Έιλγουορντ, ο αριθμός των Κινέζων εργαζομένων στον ιατρικό τομέα που έχουν προσβληθεί από τον Covid-10 μειώνεται και πλέον υπάρχουν εφόδια για αυτούς. Πρόσθεσε ότι κατά τα φαινόμενα δεν είναι τεράστιος ο αριθμός των κρουσμάτων που δεν έχουν καταγραφεί από τις κινεζικές αρχές καθώς οι περιπτώσεις ασυμπτωματικής μετάδοσης δεν φαίνεται να αποτελούν μεγάλο μέρος της συνολικής εικόνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα