back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κανάρια Νησιά, Φλωρεντία και Σικελία: τα νέα “θύματα” του Covid-19

Διαβάστε επίσης

Ένα ξενοδοχείο στις Κανάριες Νήσους, στην Ισπανία, τέθηκε σε αποκλεισμό έπειτα από τον εντοπισμό ενός κρούσματος του κοροναϊού μια ημέρα νωρίτερα, γράφει σήμερα η εφημερίδα «El Pais».

Οι ισπανικές υγειονομικές αρχές δεν επιβεβαίωσαν άμεσα την πληροφορία, αλλά ανέφεραν ότι εκατοντάδες τουρίστες και το προσωπικό του ξενοδοχείου υποβάλλονται σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν έχουν μολυνθεί.

Κρούσματα κορονoϊού καταγράφονται και στην κεντρική και τη νότια Ιταλία. Ένας επιχειρηματίας που ταξίδεψε στην Κίνα διαγνώσθηκε θετικός στον ιό στη Φλωρεντία.

Μία τουρίστρια επίσης με καταγωγή από την πόλη Μπέργκαμο της Λομβαρδίας που έχει μολυνθεί από τον κοροναϊό εισήχθη σε νοσοκομείο στο Παλέρμο της Σικελίας. Τέθηκε σε καραντίνα όλο το γκρουπ των συνταξιδιωτών της.

Στο μεταξύ η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι σχολικές εκδρομές σταματούν τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να συνεχιστεί έως το τέλος της εβδομάδας και αν τα μέτρα που ελήφθησαν αποδειχθούν αποτελεσματικά, να περιοριστεί αμέσως μετά.

Μέχρι στιγμής τα κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί σε όλη την Ιταλία είναι 229 ενώ 7 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι ο κοροναϊός εξαπλώθηκε εν μέρει «επειδή ένα νοσοκομείο δεν τήρησε πλήρως το επιβεβλημένο πρωτόκολλο».

Ο Κόντε θύμισε ότι η δημόσια υγεία είναι αρμοδιότητα των περιφερειών στην Ιταλία, αλλά συμπλήρωσε ότι αν δεν υπάρχει ο αναγκαίος συντονισμός, ενσκήπτουν προβλήματα.

«Απομόνωση» συστήνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο προσωπικό του εφόσον έχει επισκεφθεί τις περιοχές της Βόρειας Ιταλίας που επλήγησαν από τον κορονoϊό τις τελευταίες 14 ημέρες, σύμφωνα με ένα email που απέστειλε χθες το απόγευμα.

Η συμβουλή αναφέρει ότι οι υπάλληλοι δεν θα πρέπει να πηγαίνουν στην εργασία τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα πρέπει να εργάζονται από το σπίτι αν έχουν επισκεφθεί τις περιοχές της Λομβαρδίας, του Πεδεμόντιου, της Εμίλια-Ρομάνια και του Βένετο καθώς και την Κίνα, τη Σιγκαπούρη και τη Νότια Κορέα.

Το Ευρωκοινοβούλιο συμβουλεύει το προσωπικό του να παίρνει την θερμοκρασία του δύο φορές την ημέρα επί 14 ημέρες και να επιστρέψει στην εργασία του μετά τις 14 αυτές μέρες και αφού προηγουμένως πάρει το πράσινο φως από γιατρό.

Στα τέλη Ιανουαρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμβούλευσε το προσωπικό της να ματαιώσει τις «μη απαραίτητες» επισκέψεις στην Κίνα.

Επίσης η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε χθες ότι ακόμη δεν έχει τεθεί ζήτημα ταξιδιωτικής απαγόρευσης εντός της περιοχής του Σένγκεν, αλλά ότι προετοιμάζει σχέδιο εκτάκτου ανάγκης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα