back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κοροναϊός: Αναβλήθηκε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα πινγκ πονγκ της Κορέας

Διαβάστε επίσης

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού στο πινγκ πονγκ που ήταν προγραμματισμένο για το διάστημα 21-28 Ιουνίου στην Νότια Κορέα, αναβλήθηκε λόγω κοροναϊού.

Οι πρώτες συνέπειες για τον αθλητισμό από τη δραματική εξάπλωση του κοροναϊού, χτύπησαν και την επιτραπέζια αντισφαίριση. H διεθνής ομοσπονδία του αθλήματος ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης ότι «υπό το πρίσμα της αναδυόμενης κατάστασης στην Κορέα και για την καλύτερη προστασία της υγείας και της ασφάλειας των αθλητών, των αξιωματούχων και των φιλάθλων, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού του 2020 στο Μπουσάν αναβλήθηκε για το διάστημα από τις 21 μέχρι τις 28 Ιουνίου».

Αρχικά ήταν επίσημα προγραμματισμένο για τις ημερομηνίες 22 με 29 Μαρτίου και η απόφαση για μετάθεση ήρθε ως συνέχεια στην ακύρωση της κλήρωσης των αγώνων, που επρόκειτο να διεξαχθεί προχτές. Ο επονομαζόμενος COVID-19 έχει κάνει την εμφάνισή του και στην Κορέα, ενώ πληροφορίες θέλουν να παρουσιάστηκαν κρούσματα και στο Μπουσάν, την πόλη που είχε προγραμματιστεί να φιλοξενήσει την κορυφαία ετήσια διοργάνωση.

Η I.T.T.F. εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς την οργανωτική επιτροπή στο Μπουσάν, καθώς και την κορεάτικη ομοσπονδία με επικεφαλής τον πρόεδρο Ρίου Σέουνγκ Μιν για τον εξαιρετικό επαγγελματισμό τους στην αντιμετώπιση αυτής της έκτακτης κατάστασης. Συνεχίζοντας τη σκληρή δουλειά και τη στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην πόλη, η παγκόσμια ομοσπονδία παραμένει σίγουρη για τη διοργάνωση ενός μεγάλου Παγκοσμίου πρωταθλήματος τον Ιούνιο. Τόνισε επίσης ότι θα παρέχει περαιτέρω ενημέρωση όποτε θα είναι διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα