back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μαραθώνιος “Σαράφη” στην Προανακριτική

Διαβάστε επίσης

Με εκ διαμέτρου αντίθετες αναγνώσεις, υποδέχθηκαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τα όσα κατέθεσε σε αντιπροσωπεία της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για τη Novartis, ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης».

Η μαραθώνια κατάθεση «Σαράφη», που ξεπέρασε τις οκτώ ώρες και ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα, έγινε με αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά της φωνής του και χωρίς οπτική επαφή με το κλιμάκιο της Επιτροπής, καθώς ο ίδιος ήταν σε αίθουσα του 8 ου ορόφου της ΓΑΔΑ και οι βουλευτές στον 14ο όροφο.
Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, ο «Μάξιμος Σαράφης» κατέθεσε ότι δεν γνωρίζει Έλληνα πολιτικό που να πήρε χρήματα από τη Novartis και ξεκαθάρισε ότι όσα ο ίδιος είχε πει για συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα στην κατάθεσή του στις εισαγγελικές αρχές .ήταν μεταφορά φημών και ανήκαν στο πεδίο των πιθανολογήσεων.
Αντιθέτως, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ επέμεναν πως ο μάρτυρας όχι μόνο επανέλαβε προηγούμενες καταθέσεις του που αποδεικνύουν ότι υπήρξε ροή «μαύρου χρήματος» σε πολιτικά πρόσωπα , αλλά προσκόμισε και επιπλέον αποδεικτικά στοιχεία.
Σήμερα στη 1 μ.μ. η αντιπροσωπεία της Επιτροπής , θα εξετάσει στην ΓΑΔΑ τον δεύτερο προστατευόμενο μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση»,ενώ νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 10 μ.μ. στην Προανακριτική, θα καταθέσει ο πρώην υπουργός Επικρατείας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ , Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Δημήτρης Ράντος – Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα