back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για 1500 θέσεις επικουρικού νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού

Διαβάστε επίσης

Άνοιξε χθες η εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων για τις 1500 προσλήψεις επικουρικού νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, πλην ιατρών, στη σχετική εφαρμογή loipoepikouriko.moh.gov.gr που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας.

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά οι υποψήφιοι για μια από τις θέσεις επικουρικού προσωπικού για νοσοκομεία αλλά και ευρύτερα τους φορείς της δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από το Υπουργείο Υγείας, ο αριθμός των εγκεκριμένων προσλήψεων αφορούν, μεταξύ άλλων, 1500 θέσεις λοιπού προσωπικού διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων, με την πλειοψηφία να αντιστοιχεί σε νοσηλευτικό προσωπικό.

Συγκεκριμένα, η εφαρμογή θα είναι ανοιχτή για την κατάθεση αιτήσεων έως τα μεσάνυχτα της 15ης Μαρτίου 2020.
«Οι υποψήφιοι/ες που επιθυμούν να καταθέσουν την αίτησή τους για διευκόλυνση τους θα πρέπει να διαβάσουν τις νέες Οδηγίες και τα σχετικά έγγραφα που βρίσκονται αναρτημένα στο σημείο «Οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης», διότι περιέχουν αλλαγές σε σχέση με τις προηγούμενες εφαρμογές της διαδικασίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα.

Τη διαδικασία ξεκλείδωσε σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που εκδόθηκε στις 5 Φεβρουαρίου. Η ΚΥΑ προέβλεπε την έγκριση για τις προσλήψεις επικουρικού προσωπικού σε δημόσιους Φορείς Παροχής Υπηρεσιών Υγείας που εποπτεύονται από τις Δ.Υ.ΠΕ. (νοσοκομεία και φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας), το Ε.Κ.Α.Β, τον ΕΟΠΥΥ, τον ΕΟΦ, το Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «Γ. Παπαγεωργίου», τον ΟΚΑΝΑ, το ΚΕΘΕΑ, τα στρατιωτικά νοσοκομεία, το Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.), την ΑΕΜΥ Α.Ε. και τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας.

ΕΟΠΥΥ
Ο ΕΟΠΥΥ συμμετέχει στη διαδικασία πρόσληψης επικουρικού προσωπικού του Υπουργείου Υγείας, για την πρόσληψη 120 ατόμων. Με απόφαση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Β. Πλαγιαννάκου προσδιορίζεται ο αριθμός, οι ειδικότητες αλλά και η κατανομή των θέσεων, και γίνεται λόγος για κάλυψη επιτακτικών αναγκών οι οποίες έχουν προκύψει στην Κεντρική Υπηρεσία και στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΠΥ λόγω αποχωρήσεων και συνταξιοδοτήσεων.

Πάνω από το 50% των θέσεων αφορά σε φαρμακοποιούς:

6 Π.Ε. Φαρμακοποιών στη Διεύθυνση Φαρμάκου της Κεντρικής Υπηρεσίας
20 Π.Ε. Φαρμακοποιών στη Διεύθυνση Φαρμάκου της Κεντρικής Υπηρεσίας -ΤΕΕΣ Ταύρος
36 Π.Ε. Φαρμακοποιών στα ΠΕΔΙ της χώρας
9 ΔΕ Βοηθών Φαρμακείου σε ΠΕΔΙ
Οι υπόλοιπες θέσεις αφορούν σε 24 θέσεις ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού στην Κεντρική Υπηρεσία και τα ΠΕΔΙ, καθώς και 10 Διοικητικού -Λογιστικού, ενώ ο ΕΟΠΥΥ ζητάει δύο άτομα για προσωπικό ασφαλείας, έναν οδηγό και 2 ΥΕ Εργατών.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα