back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΟΑΕΔ: αλλαγές στο πρόγραμμα απασχόλησης πτυχιούχων ανέργων

Διαβάστε επίσης

Σε τρεις βασικές αλλαγές προχώρησε ο ΟΑΕΔ στο Πρόγραμμα Απασχόλησης 6.000 Πτυχιούχων Ανέργων έως 39 ετών σε Κλάδους Έξυπνης Εξειδίκευσης του Ιδιωτικού Τομέα, προκειμένου να καλυφθούν οι 5.000 θέσεις ωφελουμένων που παραμένουν κενές εδώ και 15 μήνες.

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων, αφαιρέθηκε ο όρος περαιτέρω απασχόλησης των ωφελουμενων μετά τη λήξη του προγράμματος χωρίς επιχορήγηση, ενώ αυξήθηκε η οικονομική ενίσχυση προς την επιχείρηση.

Ειδικότερα:

Διευρύνθηκαν από 4 σε 9 οι κλάδοι έξυπνης εξειδίκευσης. Προστέθηκαν επιχειρήσεις με κύρια δραστηριότητα σε 1) Ενέργεια, 2) Βιοεπιστήμες και Υγεία – Φάρμακα, 3) Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη – Κλιματική Αλλαγή, 4) Πολιτισμός, Τουρισμός, Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες και 5) Επιστημονική Έρευνα και Ανάπτυξη, πέραν όσων δραστηριοποιούνται σε 6) Μεταποίηση – Βιομηχανία, 7) Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, 8) Υλικά – Κατασκευές και 9) Μεταφορές και Εφοδιαστική Αλυσίδα (Logistics).

Αυξήθηκε το ποσό της επιχορήγησης από το 50% στο 60% του μηνιαίου μισθολογικού -και μη- κόστους και το ανώτατο όριο από 600 στα 700 ευρώ τον μήνα για τους κατόχους πτυχίου και από 700 στα 750 ευρώ για τους κατόχους μεταπτυχιακού. Παραμένει στα 800 ευρώ το μήνα το ανώτατο όριο για τους κατόχους διδακτορικού.

Αφαιρέθηκε η τρίμηνη δέσμευση βάσει της οποίας η επιχείρηση υποχρεούται να διατηρήσει την/τις θέση/εις εργασίας για επιπλέον τρεις μήνες, χωρίς επιχορήγηση,μετά τους 15 μήνες απασχόλησης.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα