back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σ. Πέτσας: Η κυνική ομολογία Παπαγγελόπουλου ενισχύει την πεποίθηση περί ύπαρξης παραδικαστικού κυκλώματος στη διάρκεια της κυβέρνησης Τσίπρα – Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης

«Ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δ. Παπαγγελόπουλος επιβεβαίωσε σήμερα ότι συναντήθηκε το 2016 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρώην Υπουργό κ. Ν. Παππά και τον επιχειρηματία κ. Σ. Μιωνή. Ομολόγησε μάλιστα το αδιανόητο: ότι δύο Υπουργοί «συζητούσαν» με επιχειρηματία για… “εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις”. Κορυφαίοι υπουργοί δηλαδή, συζητούσαν για υποθέσεις που βρίσκονταν ενώπιον της δικαιοσύνης!» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και πρόσθεσε «Η κυνική ομολογία του κ. Παπαγγελόπουλου, σε συνδυασμό με όσα περιγράφονται στη μήνυση που κατέθεσε σήμερα ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας για απόπειρα εκβίασης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου, ενισχύει την πεποίθηση περί ύπαρξης παραδικαστικού/παρακρατικού κυκλώματος που λειτουργούσε στη διάρκεια της κυβέρνησης Τσίπρα. Δηλαδή, τον πυρήνα της έρευνας που διεξάγει η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής».

«Αναμένουμε την απάντηση του κ. Παππά για τις σημερινές συγκλονιστικές αποκαλύψεις» ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

“Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού δεν μπορεί να πείσει κανέναν ότι το σκάνδαλο Novartis είναι δήθεν σκευωρία, ειδικά μετά τις καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων που επιβεβαίωσαν μέχρι κεραίας όσα έχουν πει για δωροδοκία υπουργών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, προσπαθεί τώρα να πιαστεί από τον κ. Μιωνή”. Αυτό επισημαίνουν κομματικές πηγές της Κουμουνδούρου, απαντώντας στους ισχυρισμούς του Ν. Πέτσα για την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος στη δικαιοσύνη την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
«Εφόσον στην κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζουν να έχουν απορία για την προσπάθεια εξωδικαστικού συμβιβασμού της διαμάχης του κ. Μιωνή με γνωστό εκδότη το 2016, κατόπιν αιτήματος της ισραηλινής κυβέρνησης, τότε μπορούν κάλλιστα να απευθυνθούν στον κ. Σαμαρά. Διότι ο κ. Μιωνή παραδέχθηκε πριν από λίγο ότι «το αδιανόητο» κατά τον κ. Πέτσα συνέβη επί πρωθυπουργίας Σαμαρά: Ο κ. Σαμαράς ήδη από το 2013 παρενέβη για την ίδια ιδιωτική διαμάχη οδηγώντας μάλιστα σε αρχική διευθέτηση της διαφοράς του με τον συγκεκριμένο εκδότη. Εκτός εάν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταγγέλλει και τον κ. Σαμαρά για «παραδικαστικό» αναφέρουν οι ίδιες πηγές και καταλήγουν: «Ας σταματήσει λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης να ψάχνει δήθεν παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Δικαιοσύνη για να διασωθούν. Οι μόνες παρεμβάσεις που υπάρχουν είναι αυτές που επιχειρούν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για τη συγκάλυψη του σκανδάλου Novartis μέσα από μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της Προανακριτικής.

Απόστολος Χονδρόπουλος – Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα