back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τσίπρας: Να αλλάξει ρότα η κυβέρνηση και θα βάλουμε πλάτη

Διαβάστε επίσης

Να αλλάξει άμεσα ρότα στον τρόπο με τον οποίο επιχειρεί να αντιμετωπίσει την διαδικασία αποσυμφόρησης των νησιών καλεί την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ενώ εμφανίζεται να βάλει και ο ίδιος πλάτη για την επίλυση του προβλήματος κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις:

-Να ανακαλέσειτην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
-Να αποσύρειάμεσα τα ΜΑΤ από τα νησιά.
-Και να αναστείλειτις εργασίες για τη δημιουργία φυλακών.

«Στο βαθμό που ο κος Μητσοτάκης εγκαταλείψει την αδιέξοδη επιλογή του αυταρχισμού και της βίας, ο ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση, είναι έτοιμος να βάλει πλάτη για τη διαμόρφωση και υλοποίηση ενός εθνικού σχεδίου διαχείρισης της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης. Με διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες, για την αποσυμφόρηση των νησιών μας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Α. Τσίπρας.

Σε αντίθετη περίπτωση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει πως η κυβέρνηση θα βρει τον ΣΥΡΙΖΑ απέναντι της.

«Αν όμως επιμείνει στις αδιέξοδες και αυταρχικές επιλογές, δεν μπορούμε παρά να είμαστε απέναντι στην κυβέρνηση, και δίπλα στους συμπολίτες μας στα νησιά που δικαίως αγωνιούν και αντιστέκονται. Διότι δε μπορείς να ζητάς αλληλεγγύη και στήριξη στις χώρες της ΕΕ και να συμπεριφέρεσαι χωρίς αλληλεγγύη και στήριξη στα νησιά της ελληνικής επικράτειας» υπογραμμίζει ο Αλέξης Τσίπρας.

 Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα