back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος της Microsoft: « Η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στις τεχνολογικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή»

Διαβάστε επίσης

Να ξεκινήσει άμεσα συνεργασία ανάμεσα στη Microsoft και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, προκειμένου να σχεδιαστεί ένα πρόγραμμα για την Αρχαία Ολυμπία, στο πλαίσιο του παγκόσμιου Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Microsoft “AI for Good”, συμφωνήθηκε κατά την συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Microsoft, Brad Smith, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Smith επισκέφθηκε χθες τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας όπου ξεναγήθηκε από τα στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού και δήλωσε πως ήταν τιμή του να επισκεφθεί τον χώρο όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε στον πρόεδρο της Microsoft ότι η χώρα μας έχει εισέλθει σε μία νέα εποχή πολιτικής σταθερότητας η οποία σε συνδυασμό με τη γεωστρατηγική της θέση και τη δέσμευση της κυβέρνησης για ένα σταθερό πλαίσιο για επενδύσεις, την καθιστούν ισχυρό πόλο στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Από την πλευρά του ο κ. Smith εξήρε το όραμα και την προσήλωση της νέας κυβέρνησης, προσθέτοντας πως η χώρα μας μπορεί να πρωταγωνιστήσει στις τεχνολογικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε με τον κ. Smith τις συνέργειες που μπορούν να προκύψουν σε πολλούς τομείς με την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας και τις δυνατότητες που υπάρχουν για αυξημένες επενδύσεις και ενίσχυση της συνεργασίας με τη Microsoft στην Ελλάδα.

Οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν στους τρόπους με τους οποίους η Microsoft θα μπορούσε να συμβάλλει στις προσπάθειες ενίσχυσης της βιώσιμης ανάπτυξης και της μετάβασης στην πράσινη οικονομία μέσω επενδύσεων στη χώρα μας, ενώ συζήτησαν και για τις δυνατότητες ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και αναβάθμισης της εκπαίδευσης μέσα από καινοτόμες ψηφιακές εφαρμογές.

Στον τομέα της εκπαίδευσης και της δια βίου μάθησης, συζητήθηκε η προοπτική της από κοινού δημιουργίας προγραμμάτων επανεκπαίδευσης αποφοίτων τριτοβάθμιων Σχολών Θετικών Επιστημών στις διαρκώς μεταβαλλόμενες ψηφιακές τεχνολογίες.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι υπουργοί Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, καθώς και ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα