back to top
18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τσίπρας προς κυβέρνηση: Έχετε μετατρέψει τη χώρα σε Φαρ Ουέστ

Διαβάστε επίσης

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για τα ζητήματα ασφάλειας, με αφορμή την έκρυθμη κατάσταση στα νησιά του ΒΑ. Αιγαίου εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας.

«Έχετε μετατρέψει τη χώρα σε Φαρ Ουέστ, οργανώσατε απόβαση των ΜΑΤ στα νησιά και γινόμαστε μάρτυρες πολεμικής έντασης και ανεξέλεγκτης βίας» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αναλάβει προσωπικά την ευθύνη.

Συνέδεσε μάλιστα την κατάσταση με τις συγκρούσεις μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών στα νησιά με την τουρκική προκλητικότητα που εντείνεται, την ώρα που έπρεπε να υπάρχει εθνική ομοψυχία, και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποσύρει τα ΜΑΤ και να πάρει πίσω την ΠΝΠ για την επίταξη καλώντας τον να αλλάξει τακτική.

«Θα αναλάβει κανείς την ευθύνη για αυτά που γίνονται, έστω ένας από εσάς, είτε η πολιτική είτε η φυσική ηγεσία την ευθύνη για αυτή την αθλιότητα ; Νομίζετε ότι με την βία και τον αυταρχισμό μπορείτε να λύσετε προβλήματα ;», είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό.

Πολιτική υποκρισία χαρακτήρισε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο προσφυγικό ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να καταδικάσει τις ακρότητες και τις βιαιότητες κατά αστυνομικών και να τοποθετηθεί για το ποια είναι η πρόταση της για τη διαχείριση του προσφυγικού.

«Ήταν διαμαρτυρία η άνανδρη επίθεση κατά αστυνομικών; Οι σφαίρες μολότωφ; το γεγονός ο,τι εμποδίστηκε ασθενοφόρο με τραυματίες να πάει στο κέντρο υγείας αυτό είναι δημοκρατία;» αναρωτήθηκε ο κ Γεραπετρίτης. Για περιπτώσεις που ασκήθηκε βία από αστυνομικές δυνάμεις ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι θα ελεγχθούν απολύτως και θα αποδοθούν ευθύνες για όσα είδαμε χθες.

Για την απόσυρση των ΜΑΤ από τα νησιά είπε ότι τα σώματα ασφαλείας δεν αποσύρθηκαν από τα νησιά αλλά ότι ολοκληρώθηκε το έργο τους.

Εν τω μεταξύ, έντονη ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Σπήλιου Λιβανού στο αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη. Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Άρη Τόλιο, σχολίασε χαρακτηριστικά “Αν μας εγκαλεί ο κύριος Τσίπρας για έλλειψη υπευθυνότητας και σοβαρότητας , καλό θα ήταν να μας απαντήσει πρώτα γιατί κράτησε τόσα χρόνια τον κύριο Παπαγγελόπουλο, ο οποίος στο γραφείο του Υπουργού Νίκου Παππά έκανε συναλλαγές παραδικαστικού χαρακτήρα, σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν χθες στην προανακριτική”.
Παράλληλα, ζήτησε να πέσουν οι τόνοι διότι αυτή η ακραία ρητορική από την Βουλή μεταφέρεται στις νέες πλατείες στα νησιά.

Στέλλα Παπαμιχαήλ, Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα