back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γ. Πλακιωτάκης: Θα φυλάξουμε τα θαλάσσια σύνορά μας, με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο

Διαβάστε επίσης

«Το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα είναι εθνικής σημασίας ζήτημα. Αυτή την ώρα απαιτείται ομοψυχία από όλους μας. Θα πρέπει όλοι – ο καθένας από την πλευρά του, να συνδράμει στην αντιμετώπισή του, πέρα από προσωπικές πολιτικές ή κομματικές σκοπιμότητες» τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

«Την απόφαση αλλά και την αποφασιστικότητα να προστατεύσουμε στο μέγιστο βαθμό τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας» εξέφρασε από τη Μυτιλήνη ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος βρίσκεται στο νησί συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος και άλλους ανώτατους αξιωματικούς, στον απόηχο των καταιγιστικών εξελίξεων στο προσφυγικό.

Η Ευρώπη οφείλει τώρα να συνδράμει

Σε ερώτημα σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Πλακιωτάκης είπε πως «η Ευρώπη οφείλει τώρα να συνδράμει, όχι μόνο με χρηματοδοτικά εργαλεία, αλλά και με προσωπικό και με μέσα. Η Ευρώπη οφείλει έμπρακτα να στηρίξει την πατρίδα μας, να στηρίξει τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα που ταυτοχρόνως είναι και ευρωπαϊκά».

Τέλος, ο κ. Πλακιωτάκης, αφού σημείωσε ότι έχει ζητήσει επιπλέον συνδρομή από την Frontex, κατέληξε λέγοντας πως «οφείλουμε να διαφυλάξουμε με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας – και αυτό κάνουμε, και με αυξημένο προσωπικό, και με αυξημένα επιχειρησιακά μέσα, αλλά και με αυξημένες περιπολίες. Η εντολή είναι σαφής: Θα φυλάξουμε τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας, με οποιοδήποτε τρόπο και με οποιοδήποτε μέσο».

Στη συνέχεια, ο κ. Πλακιωτάκης μετέβη στο Μόλυβο και συναντήθηκε με στελέχη του εκεί σταθμού του Λιμενικού Σώματος.

Αύριο Σαββάτο θα αναχωρήσει για τη Χίο και τη Σάμο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα