back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο δήμος Αθηναίων προσφέρει μαθήματα υπολογιστών σε πρόσφυγες ως διέξοδο από την απραξία

Διαβάστε επίσης

Προγράμματα εκμάθησης υπολογιστών διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων ώστε να προσφέρει σε πρόσφυγες διέξοδο από την απραξία. Στόχος της γνωριμίας και της εκπαίδευσης των προσφύγων στις νέες τεχνολογίες είναι η αντιμετώπιση της αδράνειας λόγω της μακροχρόνιας αναμονής τους στην Αθήνα.

Στην κατεύθυνση αυτή, η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του δήμου Αθηναίων προκήρυξε συνοπτικό διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου του έργου, «Παροχή υπηρεσιών υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε Νέες Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ICT)». Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του έργου «Curing the Limbo’ -‘Αστικές Καινοτόμες Δράσεις -Από την απάθεια στoν ενεργό πολίτη: Ενδυνάμωση των προσφύγων και των μεταναστών σε κατάσταση αβεβαιότητας για την πυροδότηση της οικονομικά προσιτής στέγασης’, του Προγράμματος Urban Innovative Actions».

Curing The Limbo

Όπως σημειώνεται στην προκήρυξη, «το έργο ‘Curing The Limbo’ του δήμου Αθηναίων περιλαμβάνει συνεργατικές δράσεις για την αντιμετώπιση της αδράνειας των προσφύγων λόγω της μακροχρόνιας αναμονής στην Αθήνα, καθώς και του αισθήματος αβεβαιότητας για το μέλλον τους. Το πρόγραμμα συνδέει και δικτυώνει τους πρόσφυγες με τους ενεργούς πολίτες της Αθήνας, ώστε να τους προσφέρει διέξοδο από την απραξία μέσα από τη συμμετοχή τους σε δράσεις που ανταποκρίνονται σε υπαρκτές ανάγκες της πόλης. Ταυτόχρονα μεριμνά για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των προσφύγων με στόχο την εργασιακή τους ένταξη και τους προσφέρει κίνητρα και εργαλεία για την απόκτηση προσιτής στέγασης».

Η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών προβλέπεται να αναλάβει την κάλυψη του κόστους για την υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε Νέες Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ICT), συνολικής διάρκειας 480 ωρών, το οποίο θα απευθύνεται στους ωφελούμενους του έργου «Curing the limbo». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πρόσφυγες που έχουν λάβει άσυλο, αλλά δεν έχουν κατορθώσει ακόμη να ομαλοποιήσουν τη ζωή τους. Στόχος είναι η ενεργή μετάβαση από τη μετέωρη κατάσταση του limbo, της αδράνειας δηλαδή των προσφύγων, μέσω συμμετοχικών διαδικασιών, που βελτιώνουν τις βασικές δεξιότητές τους δημιουργώντας προοπτικές επαγγελματικής διασύνδεσης και κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Ανάλογα με το επίπεδο των υποψηφίων, τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα αφορούν σε αρχάριους και σε προχωρημένους και ο τελικός στόχος της εκπαίδευσης είναι η συμμετοχή αριθμού των ωφελούμενων σε εξετάσεις πιστοποίησης ECDL. Το πρόγραμμα υλοποιείται με επικεφαλής εταίρο τον δήμο Αθηναίων και με στρατηγικούς εταίρους τους διεθνείς μη-κυβερνητικούς οργανισμούς Catholic Relief Services (CRS) και την Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης (International Rescue Committee Hellas), το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα