back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Reuters: Η Τουρκία ανοίγει στους πρόσφυγες τα σύνορα με την Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί θυμίζει η κατάσταση στο Μεταναστευτικό, την ίδια στιγμή που οι πληροφορίες από την Τουρκία προϊδεάζουν για ακόμη μεγαλύτερη κρίση.

Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, Τούρκος αξιωματούχος υποστήριξε ότι η τουρκική κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να ανοίξει τα σύνορά της προς την Ευρώπη, δηλαδή προς την Ελλάδα, για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Ο ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος δεν αποκάλυψε το όνομά του, για ευνόητους λόγους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η δήλωση αυτή έγινε με την προβλεψη της άμεσης άφιξης προσφύγων από το Ιντλίμπ όπου βρίσκονται σχεδόν ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, η τουρκική αστυνομία, η ακτοφυλακή και οι συνοριοφύλακες έχουν λάβει διαταγή να αποσυρθούν.

Η πολιτική της Άγκυρας στο μεταναστευτικό παραμένει «αμετάβλητη», αλλά «δεν είναι πλέον σε θέση» να ελέγξει τις ροές από τη Συρία

Η Τουρκία παραμένει δεσμευμένη στην τρέχουσα πολιτική της στο προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα, αλλά δεν είναι πλέον σε θέση να συγκρατήσει την εντεινόμενη ροή των προσφύγων από τη Συρία, υποστήριξε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ο Εμέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Ο Τσελίκ φάνηκε να προσπαθεί να ανασκευάσει με αυτή την τοποθέτηση δηλώσεις στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τουρκικών κυβερνητικών πηγών κατά τις οποίες η Άγκυρα αποφάσισε μετά την κλιμάκωση στην Ιντλίμπ να επιτρέπει πλέον σε σύρους πρόσφυγες να περνούν από το έδαφός της προς χώρες της Ευρώπης, αψηφώντας την Κοινή Δήλωση Τουρκίας-ΕΕ για το Προσφυγικό, όπως είναι η επίσημη ονομασία της διμερούς συμφωνίας του 2016.

Νωρίτερα σήμερα ο κυβερνήτης της επαρχία Χατάι της Τουρκίας έδωσε νεότερο απολογισμό του χθεσινού αεροπορικού βομβαρδισμού για τον οποίο η Άγκυρα κατηγόρησε τις δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ στην επαρχία Ιντλίμπ, λέγοντας ότι σκοτώθηκαν 33 τούρκοι στρατιωτικοί και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα