back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Η Ελλάδα έχει σύνορα. Οι Έλληνες τα φυλάμε» ξεκάθαρο μήνυμα Χρυσοχοϊδη από τη Νέα Βύσσα Έβρου

Διαβάστε επίσης

Δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, από το Κέντρο Επιτήρησης Συνόρων, στη Νέα Βύσσα Έβρου.

«Είναι δύσκολη κατάσταση και ταυτόχρονα δυσάρεστη. Χιλιάδες δυστυχισμένοι άνθρωποι στοιβάζονται στα σύνορά μας. Δεν έχουν έρθει εδώ από μόνοι τους. Τους διώχνει, τους απωθεί και τους χρησιμοποιεί η γείτονα χώρα, η Τουρκία. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε να περάσει κανείς χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα. Η Ελλάδα έχει σύνορα. Η Ευρώπη έχει σύνορα. Και τα σύνορα, οι Έλληνες τα φυλάμε. Ευχαριστώ πολύ».

Στο μεταξύ, μιλώντας στον σταθμό μας, ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης ευχαρίστησε δημόσια την Αστυνομία και το Στρατό. Όπως είπε, «υπερβάλλουν εαυτούς προκειμένου να στείλουν το σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι». Σύμφωνα με τον ίδιο «περισσότεροι από 5000 πρόσφυγες και μετανάστες επιχειρούν κατά διαστήματα να παραβιάσουν τον συνοριακό φράχτη και να μπουν σε ελληνικό έδαφος», αλλά -όπως υπογράμμισε- «ευτυχώς για τη χώρα, υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο και οι απωθητικές ενέργειες της αστυνομίας και του στρατού αποδίδουν τα μέγιστα».

Στον Α984, και την εκπομπή ΙΧΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ μίλησε εξάλλου και ο καθηγητής γεωπολιτικής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, Κωνσταντίνος Γρίβας. Έκανε λόγο  για μια «εν εξελίξη  άτυπη εισβολή υβριδικού χαρακτήρα στη χώρα μας» και εκτίμησε ότι «Η Τουρκία έχει επιλέξει μια στρατηγική επέκτασης, χρησιμοποώντας τις προσφυγικές ροές ως όπλο αποσταθεροποίησης της Ελλάδας και ως μέσο πίεσης της Ευρώπης» .

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα