back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ζυμαρικό σέλινο με λαχανικά

Διαβάστε επίσης

Ένας πολύ ωραίος τρόπος να κάνουμε το ζυμαρικό μας ελαφρύ και με χρώμα, είναι να το μαγειρέψουμε με λαχανικά στο φούρνο.

Θα χρειαστούμε για ένα πακέτο ζυμαρικό σέλινο ή βίδες η όποιο είναι του γούστου σας δυο κολοκυθάκια, δυο μελιτζάνες, μερικά καρότα, ντομάτες περασμένες στο μούλτι, ένα κύβο λαχανικών ζελέ, αλατοπίπερο και μαλακό τριμμένο τυρί χωρίς λιπαρά.

Αρχικά βάζουμε το νερό να βράσει για να βράσουμε τις βίδες, όση ώρα βράζουν οι βίδες, εμείς κόβουμε τα λαχανικά μικρά κομματάκια και τα βάζουμε σ ένα κατσαρολάκι με λίγο λάδι, την ντομάτα τον κύβο, αλατοπίπερο, λίγο νεράκι και τ αφήνουμε να βράσουν λίγο με το σκεπτικό ότι θα τα βάλουμε και στον φούρνο, να κρατάνε λίγο δηλαδή, το ίδιο κάνουμε και με τις βίδες.

Αφού σουρώσουμε τις βίδες, τις λαδώνουμε ελαφρά για να μην κολλήσουν μεταξύ τους και τις ρίχνουμε σ ένα πυρέξ, πασπαλίζουμε με λίγο τυρί τριμμένο, μετά ρίχνουμε από πάνω τα λαχανικά, ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας, ρίχνουμε τυρί τριμμένο και τα βάζουμε στον φούρνο να ψηθούν για τρία τέταρτα περίπου στους 180 πάνω κάτω.

Βάζουμε από πάνω ένα αλουμινόχαρτο, γιατί δεν θέλουμε να ξεροψηθεί, λίγο πριν το τέλος θα το βγάλουμε να πάρει λίγο χρώμα κι έτοιμο!!

Το συνοδεύουμε με μια ωραία πράσινη σαλάτα και λευκό παγωμένο κρασάκι!!

Σημείωση: Αν θέλετε μπορείτε επίσης αντί για κρέμα γάλακτος να χτυπήσετε στο μούλτι ένα κουτί γάλα εβαπορέ με τρεις κουταλιές της σούπας νισεστέ, να το ρίξετε από πάνω και να το κάνετε σουφλεδένιο το φαγητό μας, αυτό μπορείτε να το κάνετε και σε άλλα φαγητά αντικαθιστώντας την κρέμα γάλακτος.
Μπορείτε επίσης να το σερβίρετε χωρίς καν να το ψήσετε και με τους δυο τρόπους είναι υπέροχο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα