back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Aγγελος Συρίγος: «Με τις προσφυγικές ροές ο Ερντογάν εκβιάζει την Ευρώπη»

Διαβάστε επίσης

03/03/2020
Για σχέδιο Ερντογάν το οποίο στοχεύει στον εκβιασμό της Ευρώπης μέσω των προσφυγικών ροών, έκανε λόγο ο Βουλευτής της ΝΔ Άγγελος Συρίγος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Βασίλη Πάικο.

“Αυτό που βλέπουμε να εξελίσσεται στον Έβρο και κατά μήκος των ακτών μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας είναι σχέδιο εκπονημένο  για να τρέξει σε μια περίοδο που οι Τούρκοι θα ήθελαν να εκβιάσουν. Στην προκειμένη περίπτωση προσπαθούν να εκβιάσουν την Ευρώπη. Ο Ερντογάν έχει φτάσει σε απίστευτο αδιέξοδο λόγω των ανοιγμάτων του σε Συρία και Λιβύη.
Βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση διότι επέλεξε να ανέβει στο άρμα των Ρώσων και βλέπει ότι δεν του βγαίνει αυτή η επιλογή, είναι σε μία κατάσταση στην οποία προσπαθεί να κρύψει από το εσωτερικό της χώρας του τι ακριβώς έχει συμβεί τις τελευταίες ημέρες.
Στον Τουρκικό τύπο δεν διαβάζετε για τους Τούρκους στρατιώτες που σκοτώθηκαν αλλά για τους περίφημους 303 Σύριους που εξουδετερώθηκαν τις τελευταίες ημέρες. Ακόμη,προσπαθεί να πείσει τις ΗΠΑ να τον βοηθήσουν και να εκβιάσει και την ΕΕ να κάνει κάτι” είπε ο κ Συρίγος

Επεξηγώντας τι ακριβώς επιχειρεί ο Τούκος πρόεδρος,ο βουλευτής της ΝΔ  σημείωσε:

“Τον ενδιαφέρει παρέμβαση στην περιοχή του Ιντλίμπ διότι έχει διαπιστώσει ότι έχει τεράστιο πρόβλημα αεροπορικής κάλυψης στην περιοχή με τα Τουρκοσυριακά σύνορα.
Ενδεικτικό είναι το περιστατικό με τους νεκρούς Τούρκους στρατιώτες. Για δεύτερη φορά η Τουρκία ζήτησε να στείλει στρατιωτικά ελικόπτερα να περισυλλέξουν τους νεκρούς και τους τραυματίες,αλλά οι Ρώσοι αρνήθηκαν.
Ο Ερντογάν θέλει αεροπορική κάλυψη στις νότιες περιοχές της Τουρκίας και θέλει και παρέμβαση των Δυτικών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Δηλαδή επιδιώκει να ενεργοποιήσει το περίφημο άρθρο 4 που προβλέπει εκτός από διπλωματική παρέμβαση και στρατιωτική παρέμβαση.”

Ερωτηθείς για το πως βλέπει την σύνδεση η οποία επιχειρήθηκε ανάμεσα στο μεταναστευτικό – προσφυγικό και τον Κορωνοϊό, ο βουλευτής της Ν. Δ. διατύπωσε την άποψη ότι η επιδημία είναι μια πραγματικότητα για να προσθέσει ότι στα νησιά όπου υπάρχουν μετανάστες προσωπικά τρέμει μήπως εκδηλωθεί κρούσμα σε καταυλισμούς όπως η Μόρια.

Τέλος, αναφορικά με τα όσα ακούγονται για την τοποθέτηση μεταναστών σε ακατοίκητα νησιά, ο κ. Συρίγος ανέφερε:
” Όταν κάποιος έχει ξερονήσια, έχει κατά νου διάφορα πράγματα . Το θέμα είναι είτε πρόκειται για ξερονήσι, είτε όχι, έχεις ένα σημείο όπου μπορείς να συγκεντρώσεις τον πληθυσμό και με ταχύτατες διαδικασίες να εξετάσεις τα αιτήματα ασύλου.
Ομως, βάσει της εμπειρίας, δεν μπορείς να χρησιμοποιείς τέτοιους χώρους μακριά από μεγάλα αστικά κέντρα. Θα επιλέξεις κάποιο σημείο κοντά σε μεγάλα αστικά κέντρα ώστε να είναι εύκολες η μεταφορά και η πρόσβαση.
Η συζήτηση για ξερονήσια χωρίς δυνατότητα πρόσβασης σε λιμάνι για να γίνει η υποδοχή, είναι άνευ ουσίας”

«AΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ. 210 3409254 -210 3409300

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα