back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γρηγόρης Λέων στον Αθήνα 9.84: “Στόχος του ΚΥΑΔΑ όχι η ιδρυματοποίηση των αδυνάμων ,αλλά η επανένταξή τους μέσω χορηγιών και ειδικού προγράμματος του ΥΠ.ΕΣ”

Διαβάστε επίσης

Για τη σημαντική προσπάθεια του ΚΥΑΔΑ να εντάξει αστέγους στην αγορά εργασίας, μέσα από τις δομές του.

“Αυτό το σημαντικό θέμα ,αποτέλεσε έναν από τους στόχους μας .Υπήρχε στο Δήμο Αθηναίων σχετικό πρόγραμμα, το οποίο δεν είχε υλοποιηθεί πλήρως. Παρέχει 16 μήνες δωρεάν στέγαση σε αυτούς τους ανθρώπους ,αλλά και 12μηνη πλήρως επιχορηγούμενη εργασία . Δηλαδή τους παρέχει τη δυνατότητα να επανενταχθούν στην κοινωνία και ο εργοδότης επιχορηγείται στο σύνολο της μισθοδοσίας. Καταφέραμε να εντάξουμε 25 ανθρώπους . Το πρώτο πρόγραμμα ήταν με 28 ανθρώπους ,το οποίο και εξαντλούμε αυτή τη στιγμή. Υπάρχει όμως και δεύτερο πρόγραμμα από το υπουργείο Εσωτερικών, στο οποίο εκτιμούμε ότι θα επανεντάξει άλλους 20 ανθρώπους” τόνισε ο επικεφαλής του ΚΥΑΔΑ Γρηγόρης Λέων.

Όπως συμπλήρωσε: ” Στόχος μας δεν είναι να ιδρυματοποιούμε ανθρώπους , να παίρνουμε δηλαδή ανθρώπους από τους δρόμους και να τους συντηρούμε στις δομές μας . Θέλουμε να τους φιλοξενήσουμε για ένα διάστημα στις δομές ,να τους παρέχουμε ψυχολογική στήριξη, με ψυχολόγους, ψυχιάτρους και κοινωνικούς λειτουργούς , όπως και όλο το λοιπό επιστημονικό προσωπικό και στη συνέχεια να τους επανεντάξουμε”.

Και πρόσθεσε: “Θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια όλους εκείνους που στηρίζουν τον ΚΥΑΔΑ .Έχουμε μεγάλη αύξηση των χορηγιών. Πολλά από αυτά που κάνουμε δεν θα μπορούσαμε να τα υλοποιήσουμε με αυτή την ταχύτητα , αν δεν υπήρχαν μικροί και μεγάλοι χορηγοί. Οι διαδικασίες των χορηγιών είναι πλήρως διαφανείς. Από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιανουάριο έχουμε ήδη φτάσει στο μισό εκατομμύριο. Το αντίστοιχο περσινό τετράμηνο είχαμε χορηγίες ύψους 140.000 ευρώ. Έχουμε πολλαπλάσιες δωρεές και χορηγίες και χάρη σε αυτές καταφέραμε να προσφέρουμε πολύ περισσότερα σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη”

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα