back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος:«Αντιμετωπίζουμε δύσκολες ώρες»

Διαβάστε επίσης

Την υποστήριξή του στους κατοίκους, στρατιώτες, αστυνομικούς και πυροσβέστες που φυλάσσουν τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος επισκέφτηκε την Τετάρτη την περιοχή τις Καστανιές, συνοδευόμενος από τους τέσσερις μητροπολίτες της Θράκης, Διδυμότειχου, Ορεστιάδος & Σουφλίου Δαμασκηνό, Ξάνθης & Περιθεωρίου Παντελεήμων, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο και Μαρωνείας & Κομοτηνής Παντελεήμων.

Ο αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε αρχικά την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Καστανεών και έκανε λόγο για «δύσκολες ώρες και «αντιφατικά θέματα τα οποία αντιμετωπίζουμε». «Δεν επιτρέπονται οι άνθρωποι αυτοί να χρησιμοποιούνται ως εργαλεία και η Ευρώπη θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, γιατί τα σύνορα αυτά είναι και ευρωπαϊκά», σημείωσε ο κ. Ιερώνυμος, και επισήμανε ότι με αυτούς τους ανθρώπους «δεν έχουμε τίποτα, δεν είμαστε αντίθετοι, τους πονάμε, δεν τους μισούμε, τους λυπόμαστε, αλλά δεν είμαστε εμείς εκείνοι οι οποίοι πρέπει όλα να τα δεχόμαστε, εις βάρος αυτού του τόπου».

Σκιαγραφώντας το προφίλ των μεταναστών – προσφύγων, που από την Παρασκευή επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα από τη γειτονική Τουρκία, ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για ανθρώπους που «έκαναν πολέμους, είναι άνθρωποι πονεμένοι, άνθρωποι οι οποίοι είναι υπό στρεβλή καθοδήγηση· άνθρωποι με ψυχές που τους πονάμε», αλλά ταυτόχρονα και «άνθρωποι που τους εκμεταλλεύονται αυτή τη στιγμή, οι οποίοι μέσα σ’ αυτή την αναζήτηση, δέχονται κοροϊδίες και εξευτελισμούς».

«Εδώ είναι τα σύνορα όχι μόνο της Ελλάδος αλλά και τα σύνορα της Ευρώπης και αυτή τη στιγμή θα έπρεπε σε αυτά τα σύνορα, όχι μόνο να είστε εσείς, για τους οποίους αισθανόμαστε υπερήφανοι για τον αγώνα σας, όχι μόνο να είναι ο στρατός μας, θα έπρεπε να είναι οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι, οι εταίροι μας αλλά και οι σύμμαχοί μας, διότι μαζί έπρεπε να στηρίζουμε αυτά εδώ τα σύνορα. Είναι ιερά, έχουν ποτιστεί με αίμα, γι’ αυτό πρέπει να οπλιστούμε γι’ αυτά» ανέφερε με νόημα και υπογράμμισε την αναγκαιότητα, «αυτή την ώρα, να είμαστε ενωμένοι, να γίνουμε ένας κορμός, ένα σώμα για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη λαίλαπα».

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα