back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη – Δ. Συλλούρη – Στην ατζέντα το κυπριακό και η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας

Διαβάστε επίσης

Το φαινόμενο των “χειραγωγημένων fake news από κράτη τα οποία επιδιώκουν συνειδητά να διαστρεβλώνουν την αλήθεια”, στηλίτευσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Συλλούρη.

Με αφορμή τα συνεχή κρούσματα ψευδών ειδήσεων από την Τουρκία, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι “είναι πάρα πολύ σημαντικό να μπορούμε να εξηγούμε το δίκαιο των θέσεών μας και να αντιμετωπίζουμε, βέβαια, ένα καινούργιο φαινόμενο, που είναι τα χειραγωγημένα fake news από κράτη τα οποία επιδιώκουν συνειδητά να διαστρεβλώνουν την αλήθεια.”.

“Η σωστή ενημέρωση σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο σε επίπεδο εκτελεστικής εξουσίας αλλά και σε επίπεδο νομοθετικής, έχει πολύ μεγάλη σημασία”, πρόσθεσε.

Θέματα συζήτησης με τον κ. Συλλούρη αποτέλεσαν η ανάγκη επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό στη βάση των σχετικών Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών καθώς και η προκλητική και παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, η οποία λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για την ευρύτερη περιοχή.

Κατά την έναρξη της συνάντησης ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για “ενδιαφέρουσα και δύσκολη συγκυρία” και επισήμανε ότι “η συμπαράσταση της Κύπρου στην Ελλάδα και της Ελλάδας στην Κύπρο είναι περισσότερο απαραίτητη παρά ποτέ και περισσότερο δεδομένη παρά ποτέ”.

Απόστολος Χονδρόπουλος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα