14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Η κινηματογραφική εβδομάδα από 5/3

Διαβάστε επίσης

Ο Μπεν Άφλεκ σε πρωταγωνιστικό ρόλο παίρνει το «Δρόμο της επιστροφής», ενώ ξεχωρίζουν ακόμη τα «Σκοτεινά νερά», το «Βαμμένο πουλί», η ελληνική ταινία «Η Μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς», αλλά και η νέα ταινία animation της Disney «Φύγαμε».

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ (The Way Back)

Δραματική 2020, Έγχρωμη, Διάρκεια: 108′
Παραγωγή: Aμερικανική, Σκηνοθεσία: Γκάβιν Ο’Κόνορ
Πρωταγωνιστούν: Μπεν Άφλεκ, Τζανίνα Γκάβανκαρ, Χέιζ ΜακΆρθουρ

Ο Τζακ (Μπεν Άφλεκ) είχε μπροστά του μια ζωή γεμάτη υποσχέσεις. Στο γυμνάσιο ήταν το παιδί-φαινόμενο στο μπάσκετ, όταν ξαφνικά, για άγνωστους λόγους, αποσύρεται από τα πάντα, καταστρέφοντας το μέλλον του. Τον παίρνει η κάτω βόλτα, βιώνει μία ανυπολόγιστη απώλεια και «βυθίζεται» στο αλκοόλ, γεγονός που του κοστίζει το γάμο του και κάθε ελπίδα για μια καλύτερη ζωή. Όταν του ζητείται να προπονήσει την ομάδα μπάσκετ του πανεπιστημίου του -που έχει πέσει πολύ σε σχέση με τις ένδοξες εποχές του – αποδέχεται την πρόταση, εκπλήσσοντας περισσότερο απ’ όλους τον εαυτό του. Καθώς οι παίκτες δένουν μεταξύ τους ως ομάδα και πετυχαίνουν τη μία νίκη μετά την άλλη, ο Τζακ αισθάνεται ότι ίσως έχει βρει τελικά ένα λόγο για να αντιμετωπίσει τους δαίμονές του. Όμως, θα είναι αυτό αρκετό για να γεμίσει το κενό του, να θεραπεύσει τις βαθιές πληγές του παρελθόντος και να τον οδηγήσει στο δρόμο προς τη λύτρωση;

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΝΕΡΑ (Dark Waters)

Δραματική 2019, Έγχρωμη, Διάρκεια 126′
Παραγωγή: Aμερικανική, Σκηνοθεσία: Τοντ Χέινς
Πρωταγωνιστούν: Μαρκ Ράφαλο, Αν Χαθαγουέι, Τιμ Ρόμπινς, Μπιλ Πούλμαν

Ο Ρομπ είναι μεγαλοδικηγόρος με ειδίκευση σε θέματα Περιβάλλοντος και εκπροσωπεί μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες. Η καριέρα του βρίσκεται στην καλύτερη φάση της όταν δύο αγρότες έρχονται σε επαφή μαζί του και ισχυρίζονται ότι ένα παράρτημα της εταιρίας DuPont αποβάλλει τοξικά απόβλητα στον τοπικό ποταμό με αποτέλεσμα την καταστροφή των γεωργικών εκτάσεων και τον θάνατο εκατοντάδων ζώων. Με σκοπό να τους βοηθήσει και να ανακαλύψει την αλήθεια συντάσσει μια επιστολή διαμαρτυρίας που σηματοδοτεί την έναρξη μιας δεκαπενταετούς διαμάχης που θα θέσει σε δοκιμασία όχι μόνο την καριέρα του, αλλά και την υγεία του και τις οικογενειακές του σχέσεις.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΑΜΟ (After the Wedding)

Δραματική 2019, Έγχρωμη, Διάρκεια 112′
Παραγωγή:Aμερικανική, Σκηνοθεσία: Μπαρτ Φρέντλιχ
Πρωταγωνιστούν: Μισέλ Γουίλιαμς, Τζούλιαν Μουρ, Μπίλι Κράνταπ

Στα περίχωρα της ερειπωμένης, αρχαίας πόλης της Καλκούτα βρίσκεται ένα ορφανοτροφείο. Η Ίζαμπελ έχει δουλέψει σκληρά για να φροντίζει τα παιδιά που ζουν εκεί. Όντας σε απελπιστική οικονομική ανάγκη για να κρατήσει το ορφανοτροφείο σε λειτουργία, έχει φαινομενικά βρει τον τέλειο ευεργέτη και πρέπει να ταξιδέψει στην Νέα Υόρκη για να συναντήσει την γυναίκα που προθυμοποιήθηκε να την βοηθήσει.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ (The Invisible Man)

Θρίλερ 2020, Έγχρωμη, Διάρκεια 124′
Παραγωγή: Αμερικανοαυστραλέζικη, Σκηνοθεσία: Λι Γουάνελ
Πρωταγωνιστούν: Ελίζαμπεθ Μος, Όλιβερ Τζάκσον – Κοέν, Άλντις Χοντζ, Στορμ Ριντ

Η Σεσίλια είναι μια κακοποιημένη γυναίκα, παγιδευμένη σε μια βάναυση σχέση από την οποία καταφέρνει να δραπετεύσει. Καταφεύγει στο σπίτι ενός γνωστού της αστυνομικού και λίγο αργότερα μαθαίνει πως ο βάναυσος εραστή της έχει αυτοκτονήσει. Αλλά εκείνος, πρωτοπόρος επιστήμονας στην οπτική, της επιφυλάσσει μια δυσάρεστη έκπληξη.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Ο ΦΥΛΑΚΑΣ (Sorkhpoust / The Warden)

Δραματική 2019, Έγχρωμη, Διάρκεια 100′
Παραγωγή: Ιρανική, Σκηνοθεσία: Νίμα Τζαβίντι
Πρωταγωνιστούν: Ναβίντ Μοχαμαντζαντέχ, Παρινάζ Ιζαντιάρ, Σεταρέχ Πεζιανί

Δεκαετία του 1960, Ιράν επί τελευταίου Σάχη. Στη μέση του πουθενά, σε μια φυλακή που εκκενώνεται για να κατεδαφιστεί, ο ταγματάρχης Γιαχέντ κορδώνεται για την επικείμενη προαγωγή του. Σύντομα ωστόσο θα δει τα γαλόνια του να κινδυνεύουν, όταν ένας θανατοποινίτης κρατούμενος εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Στο παράδοξο ανθρωποκυνηγητό που ακολουθεί, ο Γιαχέντ γοητεύεται από μια κοινωνική λειτουργό, η οποία συμμετέχει στην έρευνα, πεπεισμένη όμως πως ο καταζητούμενος είναι αθώος.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

ΤΟ ΒΑΜΜΕΝΟ ΠΟΥΛΙ (The Painted Bird)

Δραματική 2019, Ασπρόμαυρη, Διάρκεια 169′
Παραγωγή: Τσέχικη, Σκηνοθεσία: Βάτσλαβ Μαρχούλ
Πρωταγωνιστούν: Χάρβεϊ Καϊτέλ, Τζούλιαν Σαντς, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Πετρ Κότλαρ

Ένας νεαρός εβραϊκής καταγωγής περιπλανιέται στα δάση της Ανατολικής Ευρώπης κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, προσπαθώντας να επιβιώσει μέσα από αβάσταχτες κακουχίες.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΤΡΥΠΙΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

Κωμωδία 2020, Έγχρωμη, Διάρκεια 140′
Παραγωγή: Eλληνική, Σκηνοθεσία: Γιάννης Οικονομίδης
Πρωταγωνιστούν: Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννη Τσορτέκη, Στάθη Σταμουλακάτο, Βασίλη Μπισμπίκη

Η Όλγα, σύζυγος ενός εργοστασιάρχη στη Λαμία, αποφασίζει να τον εγκαταλείψει για χάρη ενός πρώην λαϊκού τραγουδιστή και νυν ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου, παίρνοντας μαζί της κι ένα εκατομμύριο ευρώ. Η εκδίκηση του άντρα της θα αναστατώσει τον τοπικό υπόκοσμο με απρόοπτα αποτελέσματα.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

ΦΥΓΑΜΕ (Onward)

Animation 2020, Έγχρωμη, Διάρκεια 102′
Παραγωγή:Αμερικανική ταινία, Σκηνοθεσία: Νταν Σκάνλον

Δύο αδέλφια-ξωτικά έχουν την ευκαιρία να φέρουν τον πατέρα τους ξανά στη ζωή για μία μέρα χάρη σε ένα μαγικό ραβδί και ένα ξόρκι που έχει αφήσει πίσω για τα παιδιά του. Έτσι, ξεκινάει μία απίθανη περιπέτεια που τους αποκαλύπτει ότι υπάρχει ακόμα μαγεία εκεί έξω.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Τζωρτζίνα Μαργαρίτη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα