back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για Κορονοϊό

Διαβάστε επίσης

Εκτίμηση της κατάστασης και των μέτρων που έχουν ληφθεί έγινε κατά την διάρκεια σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για την πορεία εξάπλωσης του κορονοϊού, με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, του προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα και του καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τονίστηκε η ανάγκη να επισημανθεί με κάθε τρόπο και σε όλους τους χώρους, πέραν της αποφασιστικότητας της πολιτείας να λειτουργήσει προληπτικά, η ατομική ευθύνη των πολιτών να τηρούν τα μέτρα υγιεινής. Αποφασίστηκε να συνεχιστεί η ενημερωτική καμπάνια του υπουργείου Υγείας προς τους πολίτες προκειμένου να τηρούν τα προληπτικά μέτρα.
Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε στην έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών όπως γίνεται από την πρώτη στιγμή, ενώ ζήτησε και να εξεταστεί αν και ποιες περαιτέρω ενέργειες χρειάζονται προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού, όπως προβλέπεται και στην πρόσφατη ΠΝΠ.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή περιλαμβάνει πέντε βασικά άρθρα:

-Το πρώτο αφορά στα μέτρα πρόληψης, υγειονομικής παρακολούθησης και περιορισμού της διάδοσης της νόσου.
-Το δεύτερο σε ζητήματα προσωπικού για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορονοϊού.
-Το τρίτο σε ζητήματα δημοσίων συμβάσεων και ειδικότερα στην απευθείας αγορά, κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων διατάξεων, υγειονομικού υλικού, ατομικών μέτρων προστασίας και φαρμάκων.
-Το τέταρτο σε ζητήματα αναγκαστικής διάθεσης στο Δημόσιο, κλινών ιδιωτικών θεραπευτηρίων και κλινικών, κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ξενοδοχείων, ιδιωτικών χώρων παροχής υπηρεσιών στέγασης, άλλων δημόσιων ιδιοκτησιών ή ιδιοκτησιών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.
-Το πέμπτο άρθρο αφορά στην έκτακτη οικονομική επιχορήγηση Υπουργείου Υγείας για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών πρόσληψης ιατρικού, νοσηλευτικού και υγειονομικού προσωπικού, για την αγορά υλικών και τη λήψη μέτρων προστασίας

Συμπεριφορές ατομικής ευθύνης που δεν συνάδουν με τις οδηγίες των ειδικών μπορεί να αποβούν μοιραίες για συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ευπαθείς ομάδες, είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας που επισκέφθηκε νωρίτερα το νοσοκομείο «Γεννηματάς».

Ο κ. Κικίλιας κάλεσε για ακόμη μια φορά τους πολίτες να τηρούν τις οδηγίες και τους κανόνες των ειδικών και να έχουν εμπιστοσύνη σε αυτούς. Δεν υπάρχει λόγος πανικού αλλά όχι στον εφησυχασμό, τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Εν τω μεταξύ, η σύζυγος του 66χρονου συνταξιούχου εκπαιδευτικού, που νοσηλεύεται από χθες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ρίου, είναι το δέκατο κρούσμα του κορονοϊού στη χώρα μας. Η κατάσταση της υγείας της κρίνεται καλή, σε αντίθεση με του συζύγου της που έχει κριθεί ως σοβαρή. Σε οικειοθελή καραντίνα 15 γιατροί και νοσηλευτές που ήρθαν σε επαφή με τον άνδρα χωρίς προφυλάξεις.

Έκτακτα μέτρα στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, όπου σήμερα και αύριο κλειστά θα παραμείνουν σχολεία, πανεπιστήμια, θέατρα, κινηματογράφοι και αρχαιολογικοί χώροι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα